CROPIX
'OVO NAM JE NAGRADA ZA SAV TRUD'

FOTO: SCENE DOSTOJNE OMILJENE REPREZENTACIJE! TISUĆU LJUDI OPKOLILO VATRENE Pogledajte scene s treninga Hrvatske, hit-igrač zabio dva gola

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. lipanj 2017. 00:43

Vatreni su opet izašli pred auditorij Poletova igrališta u Svetom Martinu na Muri. Toplo pozdravljeni...

- Ako su vas izbori dobro izmorili ovo je najljepša šansa da se opustite - začuo se glas spikera upućen Međimurcima i gostima, koji zapravo nije ni trebao, jer kad je nogometna reprezentacija u ovom kraju Hrvatske to je uvijek događaj i doživljaj.

Ne kao lani, kad je prije Eura bilo na tribinama i oko terena 2 do 3 tisuće ljudi, ovaj put okupilo se 1.000, računamo li i one koji su se marljivo osvježavali na šanku.

- Odlično, za ponedjeljak ovo je vrlo lijep broj ljudi. Prošle godine uvjeti su bili izvrsni, sad su još bolji - komentirao je izbornik Ante Čačić.

Vatreni su odradili lakši trening s dodatkom međusobne utakmice 9 protiv 9 na pola terena. Perišić je bio dvostruki strijelac, Čop je pogodio jednom za 2:1 pobjedu momčadi bez markera, a onda su se svi slili na travnjak, fotografirali se s igračima, uzimali autograme, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković samo se smješkao, netko bi pomislio da je osiguranje bilo na koljenima, a zapravo su on i zaštitari lagano situaciju držali pod kontrolom. Kako ne bi kad su jedini ciljevi i dojmovi bile simpatije i respekt prema nogometnim zvijezdama.

Nisu se bunili ni u lokalnom klubu, koji je zajedno sa sponzorima uložio gotovo 700 tisuća kuna da bi teren bio potpuno nov. Dražen Crnčec, novi je načelnik Općine Sv. Martin na Muri, profesor biologije i kemije.

- Nama je dolazak reprezentacije nagrada za sav trud koji ulažemo kao lokalna zajednica i Toplice da bi se tako nešto ostvarilo. Općina od toga ima jedino promociju, valjda je barem šank nešto zaradio - u šali je komentirao Crnčec.

U danima kad se Nikola Pokrivač ponovno bori s opakom bolešću podsjetio je kako je upravo on iz ovoga kraja, iz mjesta Jurovec. Sam Sv. Martin na Muri ima 2.600 stanovnika.

Dakako, pravi krešendo bio bi da su se pojavili Modrić i Mandžukić, vrući finalisti Lige prvaka, i zato je Čačić poslao najljepšu poruku Međimurcima.

- U srijedu u 18 sati ponovno je javni trening, svi mogu doći i uživo pozdraviti europske prvake Modrića i Kovačića, dakako i finalista Mandžukića - istaknuo je izbornik.

Linker
06. svibanj 2024 12:58