Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
PRIPREMA SE VELIKA FEŠTA

FOTO: ZAGREB DOČEKAO ZLATNE OLIMPIJCE Sandra Perković i jedriličari se vratili u Hrvatsku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2016. 21:10

Hrvatski osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Riju sletjeli su popodne na zagrebački Pleso. Sandra Perković konačno je došla u svoj Zagreb zajedno sa Šimom Fantelom, Igorom Marenićem i Tončijem Stiopanovićem kojima se veliki doček priprema u Zadru i Splitu.

Naše osvajače najsjajnijeg odličja dočekla je i Janica Kostelić koja im je čestitala na ostvarenim rezultatima.

- U svoje i ime ministarstva čestitam na rezultatima. Ne samo onima koji su osvojili medalje već svima koji sudjelovali na Igrama. Morate znati da ste privilegirani što se bavite time što volite i u čemu uživate.

Riječ je nakon Janice uzela zlatna Sandra Perković.

- Pozdravljam sve ovdje prisutne. Želim zahvaliti svom treneru Elvisu Elkasoviću koji me pratio u ove četiri godine gdje smo obranili dva zlata. Zahvaljujem i Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je uvijek bio uz nas sportaše. Iznimno mi je drago mi je da sam podigla Hrvatsku u nebesa i da ste svi ponosni.

Kratko se medijima obratio i Šime Fantela.

- Hvala vam svima na ovom dočeku. Sretni smo što smo ovdje i što branimo boje Hrvatske na najvećem natjecanju. Igor i ja smo za ovo dugo radili, bilo je puno uspona i padova, ali ovom medaljom smo zatvorili čitavu priču. Morat ćemo dobro odmoriti i maknuti se malo od svega i guštati u ovoj pobjedi - govorio je Fantela .

Također valja napomenuti kako su se iz Rija vratili i jedriličari Cupać, Kostov, Mihelić i Mratović.

Linker
09. svibanj 2024 14:19