Drago Sopta / Cropix
PRVA HNL

Hajduk će zaustaviti sjajan niz Intera u Splitu, Dinamo će lako protiv potresenog Karlovca

Varteks posjeduje mladu i nadarenu momčad, ali Rijeka je nezgodan suparnik, pojačana Zijlerom i Đurišićem u odnosu na prvi dio sezone može biti opasna
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2011. 21:56

ISTRA 1961 - HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Puljani su tjedan dana uoči nastavka sezone, pred 4.000 gledatelja, ugostili Dinamo i tako otvorili obnovljeni stadion Aldo Drosina. Modri su dobili 4:3, no, za Istru 1961 mnogo je važnije što imaju dom u kojem će moći graditi budućnost kluba. Hrvatski dragovoljac prvi je suparnik kojeg će ugostiti u službenom susretu. Za očekivati je pobjedu domaće momčadi, iako je na startu sezone najnezahvalnije davati prognoze. Sve su momčadi motivirane da pokažu kako su odradili dobre pripreme te da su spremni za uspješne nastupe.

HAJDUK - INTER

Hajduk je uvijek favorit protiv Intera, sve osim pobjede domaćina izazvalo bi potrese na Poljudu, posebice nakon lošeg dojma koji je momčad trenera Gorana Vučevića ostavila u revijalnoj utakmici sa Spartom, kad se u Splitu slavilo 100 godina kluba. Inter je imao vrlo dobar drugi dio jeseni, tada su postizali rezultate koje je malo tko očekivao. Jesu li spremni za još jedan bonus uspjeh, neplanirani bod ili čak sva tri? Malo će tko staviti na njih.

SLAVEN BELUPO - SPLIT

Slaven Belupo je deveti, a Split peti, no, u Koprivnici su Farmaceuti favoriti. U posljednjoj provjeri pred nastavak prvenstva svladali su Inter iz Zaprešića 2:1. Mile Petković, trener domaće momčadi, najavio je bolje rezultate u proljetnom dijelu sezone, a da bi u tome uspjeli, angažirali su i pojačanja poput napadača Leona Benka, koji je stigao iz Belgije te veznjaka iz Lokomotive Havojića. S druge strane, bit će zanimljivo vidjeti kako će Split reagirati nakon zimske stanke. Kraj jeseni bio im je slabiji od početka.

KARLOVAC - DINAMO

Hrvatski prvak ima pet bodova prednosti na ljestvici u odnosu na drugoplasirani Hajduk, najbolju momčad i velike ambicije koje sežu sve do Lige prvaka. U Karlovcu je slavio i prošle sezone, a ništa drugo ne očekuje se niti ovom prigodom. Posebice što je domaći sastav imao mnogo problema tijekom zime, ponajprije financijske prirode.

VARAŽDIN - RIJEKA

Varteks posjeduje mladu i nadarenu momčad, ali Rijeka je nezgodan suparnik, pojačan Zijlerom i Đurišićem u odnosu na prvi dio sezone. Dakle, domaćin je bliži trijumfu, ali ne treba isključiti mogućnost i da gosti mogu napraviti dobar rezultat.

Linker
02. lipanj 2024 09:39