Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
REAKCIJA TRENERA

HAJDUKOV TRENER NAKON UVJERLJIVE POBJEDE PORUČIO 'Rezultat 4:0 govori za sebe. Treba ostati skroman i tvrdo raditi, to je jedini putokaz'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 18. rujan 2016. 01:30

Hajduk je relativno dugo lomio Slavena koji se predstavio kao dobar suparnik, ali kad je Said slomio obranu Šilje Blaževića i po drugi put, bilo je – gotovo. Pitanje koliko će baluna ponijeti sobom u Koprivnicu.

Do kraja Hajduk goropadan da predstavi svoj ofenzivni potencijal i s klupe pričuva (Barry, Ohandza, Futacs), pa je golova moglo biti i još više, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon prvih 35 minuta nitko ni pet lipa ne bi dao na konačnih 4:0 za Hajduk, ali i to je – balun. Hajduk lomi dok – ne slomi. I to je kvaliteta upornosti koju forsira trener Hajduka Marijan Pušnik. Kapitalna pobjeda da se Hajduk kao član "velike četvorke" odvoji na ljestvici Lige 10.

Pušnik, s klupskim šalom oko vrata, po tradiciji došao je pred "sedmu silu". Dočekalo ga je pitanje "sve do drugog gola Slaven je prijetio..." Odgovorio je:

- Rezultat 4:0 za nas sve govori za sebe. Drugi gol je presudio, to imate pravo. I treba ostati skroman i tvrdo raditi, to je jedini putokaz.

Imate sad slatke brige u napadu?

- Ja mislim da je "ceo tim" postigao pobjedu, netko treba spriječiti, netko raditi i dodati loptu, a onda je lako i zabiti. Tako smo djelovali ove večeri. Svi su zaslužni za visoku pobjedu. I Dante Stipica je bio kvalitetan na golu, vrlo siguran. Čestitke svima i hvala publici na potpori kroz cijelu utakmicu.

Priča se da ste dosta radili zadnjih dana, jaki treninzi?

- To je normalno, jer smo imali vremena za trening, sad opet dolazi ritam srijeda ili četvrtak – nedjelja, pa neće biti vremena. Treba iskoristiti kad možeš raditi, dobro se pripremiti. Želim reći da je Slaven bio opasan protivnik, možda nije pretjerano okomit prema golu, ali dobro čuva loptu, nezgodni su, premda ni mi u posjedu lopte nismo zaostajali. Čim smo bolje sprintali u dubinu, bilo je i bolje naše i stigli su i golovi.

Slijedi li lov na vrh, na tri ekipe koje su ispred vas, Osijek, pa Dinamo i Rijeku? I kako gledate na prvu četvrtinu prvenstva koja je za nama?

- Prva procjena je da mi fale dva boda i to dva iz Zaprešića... Tu smo ih prosuli... Naravno da u svaku utakmicu idemo pobijediti, ali ako gledamo što fali, onda je to Zaprešić, ta dva boda. Treba gledati prema naprijed, samo naprijed, sad je Jalžabet, u kupu su uvijek moguća iznenađenja, nema potcjenjivanja... - najavio je Pušnik punu ozbiljnost.

Željko Kopić, sa suprotne strane, za kormilom Slaven Belupa, kazivao je:

- Nakon 4:0 ne možeš biti previše , Hajduk je kaznio sve naše pogreške, mi smo u četvrtom porazu u nizu i meni kao treneru preostaje dati svoj maksimum da stabiliziram ekipu koja je zbog raznih okolnosti destabilizirana. Imamo periode dobre , ali način na koji dobijamo golove i gubimo utakmice ispod je svake razine. Nije ni meni kao treneru lako, ni mojoj momčadi, a Hajduku želim sve najbolje.

Imali ste šanse, Ivanovski, primjerice, dvaput – povlačili smo Kopića za jezik.

Kad to već spominjete, izgledali smo dosta dugo jako dobro na terenu, barem u periodu igre na početku. Ali, pravili smo potom kapitalne greške.

Kad mislite na greške, nije li to prvi gol?

- Pa da... Pogriješio je Blažević kod prvog gola, ali on je dobar vratar i imao je dugu pauzu i dobre intervencije i ne krivim ga... I u nastavku smo imali dobar gard, ali nakon nespretne reakcije za 2:0 vodstvo Hajduka bilo je gotovo. Teško je kad vidiš da ti ekipa dobro, a sve što se dogodi na utakmici prevali se kontra nas.

Je li vas pritišće tradicija, to što nikad Slaven nije pobijedio u Poljudu, evo već 28 utakmica u 19 godina?

- Ma ne... Tradicija možda jest limitirajući faktor, u priči, u dojmu, ali tradicija nipošto nije večeras presudila. U krucijalnim segmentima igre smo grubo griješili, to sam već rekao. Nismo griješili zbog tradicije. Da, četvorica klubova se odvojila na vrhu, ako me pitate za komentar prvenstva i to je realno. Po kvaliteti Dinamo, Rijeka, onda Hajduk, pa i Osijek. Lokomotiva je zaostala zbog Europe, a mi ostali izgubili smo mnogo igrača, tako i moja momčad, trebamo se sad snaći s novima i nekako nadoknaditi propušteno, a to očito ne ide lako. Totalno smo destabilizirani – rekao je Kopić.

Linker
07. svibanj 2024 03:24