Niksa Stipanicev / CROPIX / Niksa Stipanicev / CROPIX
IZ TOG KLUBA SE NE MOŽE U VRH

IGRA NA SAVRŠENOJ POZICIJI ZA VATRENE, BIO JE SJAJAN U HRVATSKOJ, ZABIJA, A SVI SU GA ZABORAVILI Nemoguće je da odavde uđem u hrvatsku reprezentaciju!

ANTONIO MILIĆ Mladi reprezentativac i branič belgijskog prvoligaša svjestan je situacije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. listopad 2016. 23:15

Antonio Milić igra u dubokoj zavjetrini za hrvatske medije, ali igra jako dobro. U Oostendeu, klubu čiji je vlasnik najbogatiji Belgijanac Marc Coucke, koji je prije dvije godine prodao farmaceutskog diva za 3,6 milijarde eura, i rado ulaže u sport, pogotovo biciklizam i nogomet.

No, bivši hajdukovac je bio zapažen i kao lijevi branič mlade reprezentacije, primjerice u Gruziji je dvaput asistirao u remiju (2:2), a prije toga je u kvalifikacijama zabio čak tri pogotka.

Svejedno, jedan je od rijetkih iz te vrste koje Ante Čačić dosad nije stavio na svoj popis, premda su mu radna mjesta upravo na deficitarnim pozicijama na lijevoj strani obrane. U utorak je otišao i korak dalje, iz slobodnjaka je zabio za pobjedu u gostima na Lokerenom 2:1 u prvenstvu.

- Ima nas četiri-pet koji stvarno dobro izvodimo slobodne udarce, ali sve je po dogovoru, kako se tko osjeća. I zavisi s koje je pozicije. Tako sam ja došao na red i uletjela je. Ne zna ni sam kako. Ha, dobro je, zadovoljni smo, trebala su nam ta tri boda, jako su nam važni da održimo priključak na prvih pet-šest pozicija, a sada će biti dosta derbija, pa će favoriti gubiti bodove međusobno - priča nam Milić, koji u momčadi ima desetak reprezentativaca većinom afričkih država.

U tri utakmice prije toga imali su dva remija i jednu pobjedu.

Najbolji protiv jakih

- Jesmo, pritom smo u posljednjoj utakmici zabili u zadnjoj minuti s Kortrijkom, momčadi sa začelja, nakon što smo gubili 2:0. Imamo malo veće oscilacije, gubimo bodove protiv najlošijih, a prvaka dobijemo. To je luda liga, igra se va banque, puno se golovo zabija i prima.

Jesu li aspiracije sam vrh? Titula? Vodeći nisu puno odmaknuli.

- Ma ne, ne bih se usudio reći naslov prvaka, on je još daleko, ali Europa je sigurno cilj. Najbitnije je ponoviti plasman u Ligi za prvaka, pa što ispadne.

Neuspjeh sa U-21

Zadovoljni ste u Oostendeu, klub je daleko ambiciozniji nego prije.

- Jesam, svakako, napredak je stalan, kad sam došao borili smo se za ostanak, stvarno se jako puno toga promjenilo u dvije godine. Dobili smo i praktično novi stadion jer stari je detaljno renoviran, obećali su nam da će izgraditi novi kamp ako budemo u prvih šest. Aspiracije kluba su vrlo velike.

Milić je stoper, ljevak, visok 191 cm, no kao i u mladoj reprezentaciji, ponekad i u klubu igra lijevog braniča.

- Problem nam je taj bek otkako je Lukaku otišao u Lazio. Tomašević iz Crne Gore i ja, a obojica smo stoperi, to pokrivamo, svaki malo. Treći čovjek je Antunes, on je bek, ali trener Vanderhaeghe mu baš ne vjeruje jer neke je utakmice odigrao loše.

Niste se plasirali na Euro mladih reprezentacija, ispustili ste šansu.

- Normalno, kakve smo igrače imali i momčad, možemo žaliti za izgubljenim Eurom, međutim, imali smo mat poziciju u Gruziji koju nismo iskoristili, da smo tamo pobijedili ne bismo ovisli o susretu u Švedskoj. Mogli su nam se još neki igrači priključiti, ali to je tako ispalo.

Čačić traži braniča, nema baš višak ni stopera, mogao bi potražiti vaš broj.

- Uvijek sam tu, ali mislim da će se iz Oostendea to teško dogoditi. Čak i nemoguće. S obzirom kakve sam igre pružao u mladoj reprezentaciji, a stvarno sam igrao jako dobro, a to je prošlo nezapaženo, što onda mogu očekivati? Da će me izbornik pozvati isključivo na temelju igara u Oostendeu? Teško, teško.... Morat ću učiniti neki transfer. Čak i da igram u ovom klubu nemoguće dobro, ne vjerujem da bih bio pozvan. Mislim da mora biti malo viša razina. Vidjet ćemo. Ne zamaran se s tim stvarima, kad dođe vrijeme znat ću. Na meni je da gledam kako kroz klub postati još bolji igrač.

Razmišljate o transferu?

- Uživam u klubu, dobra smo momčad, trener mi vjeruje, sve je kako treba. A jasno, dođe li nešto lijepo i primaljivo, volio bih veći izazov, no neću se razočarati ne bude li tako jer ovdje mi je jako lijepo, navikao sam se na grad, državu, na sve.

Linker
06. svibanj 2024 09:30