Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
POSLJEDNJA PRESICA UOČI UTAKMICE

IMPERATOR SE U ZAGREBU POKLONIO VATRENIMA Hrvatska je najjača, i to ne samo u našoj skupini!

FATIH TERIM Turski izbornik zahvaljivao na rođendanskim čestitkama i komplimentirao Hrvatskoj
Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 04. rujan 2016. 21:22

Fatih Terim jučer je proslavio svoji 63. rođendan. Imperator i ugledni trener rođen je 4. rujna u Adanu. Jučer je više od pola sata na konferenciji, osim što su mu novinari kod svakog pitanja čestitali rođendan, govorio o večerašnjem susretu kojim Turska započinje put prema SP-u u Rusiji za dvije godine.

Odmah, prvo je pitanje bilo o nepozivanju Arde Turana u reprezentaciju, to pitanje Terimu je čak uputio i turski predsjednik Erdogan.

- Ovo je način za koji sam se opredijelio - to je sve što će reći na tu temu.

Turska se već sedam puta susrela s Hrvatskom, posljednji susret zbio se ovog ljeta u Parizu.

- Je li ova utakmica lakša ili teža nego ona na Euru? Prošlo je gotovo tri mjeseca od te utakmice na Euru. Između ostalog to je bila utakmica za plasman, ovo je nešto drugo - odgovorio je Terim prije nego je počeo govoriti o reprezentaciji Hrvatske.

- O Hrvatskoj ne treba puno govoriti, znamo koliko je to kvalitetna reprezentacija i koliko puta smo se susretali s njom. Naravno da nam je bila želja započeti kvalifikacije s lakšom utakmicom, a ne s snažnom Hrvatskom.

Otkrio je Terim i da ima problema u momčadi:

- Dva su problema, iskreno govoreći. Jedan je problem činjenica da se naši igrači nisu uspjeli jako dobro pripremiti za ovaj susret. Drugi problem je što postoje igrači koji ne igraju redovito u svojim klubovima, ali, naravno, nadam se da ćemo unatoč tim problemima pozitivno startati u novim kvalifikacijama.

Iako je spomenuo snažnu reprezentaciju Hrvatske, Terim je više afirmativno govorio o šansama svoje momčadi.

- Ono što govorim svojim igračima od početka svoje trenerske karijere, moramo igrati bez straha. Imamo svoje razloge zašto se ne bojimo i zašto ćemo tako igrati. Kao što ste vidjeli na Euru, ne predajemo se do posljednjeg trenutka.

Turska je u skupini I zajedno s Hrvatskom, Finskom, Islandom, Kosovom i Ukrajinom. Kolika je po Terimu prolazna ova skupina u kojoj je njegova reprezentacija?

- U skupini smo s vrlo snažnim reprezentacijama. Na kraju krajeva, nadam se da ćemo otići na SP-2018 u našu prijateljsku Rusiju s kojom smo u sve boljim odnosima. Hrvatska je u našoj skupini najjača. Međutim, Hrvatska nije samo najjača u našoj skupini, već je jedna od najjačih u svim kvalifikacijskim skupinama - pohvalio je Hrvatsku, pa je još više zasuo komplimentima.

- Između ostaloga znamo koliko je Hrvatska snažna, jer smo je kroz cijeli period gledali, ne samo na Euru. Poštujemo Hrvatsku, ali borit ćemo se do zadnje sekunde.

Linker
17. svibanj 2024 06:35