Hanza Media / Arhiva
TRANSFER IZ SNOVA

IVAN PERIŠIĆ POSTAJE NAJSKUPLJI HRVAT U POVIJESTI I PRVI U MANCHESTER UNITEDU Milijuni dolaze i u Hrvatsku, evo tko će dobro zaraditi

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. lipanj 2017. 16:31

Kad je prije nekoliko mjeseci bio u Zagrebu, u ulozi ambasadora Lige prvaka, Ryan Giggs hvalio je hrvatski nogomet i igrače. Imali smo priliku postaviti mu jedno pitanje, ono je glasilo:

- Gospodine Giggs, kako komentirate da nikad dosad nijedan Hrvat nije igrao u Manchester Unitedu?

Modrić bio blizu

Pomalo nas je začuđeno pogledao, a onda pronašao odgovor.

- Nisam to znao. Ne znam zašto, ali siguran sam da će se uskoro i to dogoditi, da će vrlo brzo jedan vaš igrač odjenuti crveni dres. Poznato je da Modrić mogao u United, znam da klub prati i razmišlja o Rakitiću... Imate puno dobrih igrača, samo je pitanje dana kad će se to dogoditi - rekao nam je legendarni Velšanin.

1.3 milijuna eura moglo bi pristići u poljudsku blagajnu kao naknada za razvoj Hajduku koji je Perišiću utisnuo prve nogometne spoznaje

Doista, gledajući UEFA-inu listu 20 najboljih klubova Europe, jedino u Unitedu nikad nije igrao nijedan naš igrač. Ako idemo još dalje, pa gledamo i klubove koji su slavni, ali trenutno daleko od trofeja (Milan, Inter, Liverpool...), stvarno je teško naći svlačionicu u kojoj netko od naših nije u povijesti ostavio traga. Eto, sada bi i Old Trafford trebao biti “srušen”, a “rušitelj” je Ivan Perišić.

Masovna histerija

Dakle, talijanski mediji, na čelu s vjerodostojnom La Gazzettom dello Sport, tvrde da je sve dogovoreno i da će Perišić od ljeta nositi dres velikog Uniteda te da će klub s Old Trafforda platiti Interu 52 milijuna eura. Čime će bez premca postati najskuplji hrvatski igrač u povijesti! Pregovori su počeli odavno, sjećamo se da je Jose Mourinho stigao u Zagreb na utakmicu Hrvatske i Ukrajine, izazvao masovnu histeriju, pa je pokušao demantirati da je razlog njegova dolaska bio Ivan Perišić. No, već je tada svima bilo jasno da je Specijalni zapeo za Perišića i da bi ljeto moglo donijeti veliki transfer. Talijanski mediji, a prenose to i Englezi, kažu da je dogovor između Uniteda i Intera nedvojben, da još preostaje da Perišić dogovori sve svoje detalje s momčadi Josea Mourinha. Ali, valjda to neće biti problem?

Novac od Griezmanna

Sad, postoji više priča kako je došlo do konačnog dogovora. United, navodno, nije bio spreman platiti baš toliko, već najviše 40 milijuna, Inter je tražio oko 60. Kaže jedna od verzija da je Mourinho htio dovesti Griezmanna i za njega platiti mnogo više nego za Perišića, no kad je iz Madrida stigla odbijenica, Portugalac je odlučio Interu iskeširati mnogo više od početne ponude. Na kraju su se, znači, “našli” na 52 milijuna eura! Da bi sve doista moglo biti vrlo brzo gotovo, kazuje i detalj da zadnjih dana ne dolaze vijesti kako Perišića žele Chelsea i PSG, koji su bili jako zainteresirani za dovođenje hrvatskog reprezentativca. Možda su čuli da je odabrao United pa su odustali.

Službene potvrde još nema, ali doista sve ukazuje da će Perišić postati “dva u jedan”. Najskuplji hrvatski igrač u povijesti, prvi koji će prijeći čarobnu granicu odštete od 50 milijuna eura, te istovremeno i prvi Hrvat na Old Traffordu. Uza sve, velika je to i čast za našeg reprezentativca, jer United najavljuje povratak u sam europski vrh i ako je Perišić jedan od ljudi koji su u toj Mourinhovoj ideji ključni, onda je to velika pohvala i priznanje. No, za neke dublje analize i najave, pričekajmo službenu objavu, da se ne ureknemo.

Linker
04. svibanj 2024 01:10