screenshot
'MOMČAD DOBRO REAGIRA PREMA MENI'

IZBORNIK SUOČEN S VRLO NEUGODNIM PITANJEM 'Zaista nisam otvorio nijedan portal i nijedne novine, prvi put čujem za tu priču o nekakvoj ostavci'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. lipanj 2017. 22:55

Ante Čačić večeras je gostovao u emisiji Mali nogometni razgovori na HNTV-u kod voditeljice Mile Horvat. Ponovio je da je Hrvatska u Reykjaviku protiv Islanda odigrala najlošiju utakmicu u njegovu mandatu, ali i da ne traži alibije te da je optimist uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Voditeljica ga je pitala i o izmjenama igrača.

- Reprezentacija nije vođenje momčadi koja ima utakmice svakih sedam dana. Do ove utakmice, pa čak ni u ovoj, Hrvatska nije bila inferiorna. Pravilo je da se počne mijenjati negdje u 60. minuti, ali to ništa ne znači. Kad su komentari zlonamjerni - a kad sam ja u pitanju, uvijek je tako, jer vidite da momčad dobro reagira prema izborniku, no o tome se šuti - onda kreću zlobne kritike prema treneru. No kad govorimo o hrvatskoj struci, nisam vidio nijedan ozbiljan argument kojim se kritizira moj rad. Možemo pričati o tome jesam li protiv Islanda krenuo s dobrom postavom, a očito je da nisam pogodio. Ali igračima ništa ne zamjeram, ljudi nisu strojevi - rekao je, između ostalog, Čačić.


...

Rekao je izbornik koliko je zadovoljan igrom i rezultatom.

- Uvijek može biti bolje, ali od prvog dana nismo imali sve igrače na raspolaganju i naravno da to utječe na neke stvari u igri. Ali dobro, i druge su reprezentacije u takvoj situaciji. Ne smijemo biti nezadovoljni, skupina je aktivna i duboko sam uvjeren da će Hrvatska na kraju natjecanja biti tamo gdje i pripada. Igrači su pokazali da su najbolji kad je najpotrebnije.

Što se tiče širenja popisa, Čačić je kazao:

- Poziv za Island dobili su Franko Andrijašević, Mario Pašalić i Ivan Santini, s kojima smo proširili A-vrstu. Mi iz stožera imamo na oku sve najbolje što Hrvatska ima. Budite sigurni da će biti pozvani oni koji svojom formom i radom to zaslužuju, kao što je bilo dosad.

Provuklo se i pitanje o ostavci...

- Zaista nisam otvorio nijedan portal i nijedne novine otkako je utakmica na Islandu završila, zaista prvi put čujem za tu priču o nekakvoj ostavci.

Mila Horvat upitala je što slijedi za reprezentativce sada.

- Siguran sam da će se naši igrači dobro odmoriti i da će sve ovo ostaviti iza sebe. Moramo se okrenuti sutrašnjici, da budemo pravi za ono što nas čeka u rujnu - zaključio je Čačić.

Linker
02. svibanj 2024 14:41