Reuters / Max Rossi Livepic
PUT DO CARDIFFA

JEDNI SU LAKOĆOM DOŠLI DO FINALA, A DRUGI NISU MOGLI BEZ DRAME Podsjetite se kako su Mandžukić i Pjaca rušili sve pred sobom

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. lipanj 2017. 21:25

Za razliku od svog večerašnjeg suparnika, Juventus nije imao većih poteškoća na putu do Cardiffa. Niti jednom nije igrao produžetke, a u cijeloj sezoni Lige prvaka primio je samo tri pogotka. Bilo je utakmica koje je Allegrijeva momčad rješavala u samoj završnici, no to je za Juve normalna stvar.

Krenulo je remijem bez pogodaka protiv Seville, uslijedila je uvjerljiva pobjeda na gostovanju kod Dinama u Zagrebu, pa slavlje u Lyonu kasnim golom Cuadrada. Ni u drugoj domaćoj utakmici Stara dama nije pobijedila, Lyon je izjednačio kasnim golom, ali je zato pobjedom u Sevilli osiguran prolaz skupine. Važan gol za vodstvo u Portu zabio je hrvatski napadač Marko Pjaca, pobjedu je potvrdio Alves, a svu svoju snagu Juventus je pokazao protiv Barcelone.

U Torinu je slavio sa 3:0 uz dva gola Dybale i jedan Chiellinija, uzvrat je završio bez pogodaka. Monaco je oduševio protiv Borussije Dortmund, ali u polufinalu s talijanskim prvakom nije imao šanse, Mandžukić i društvo su s dvije čiste pobjede izborili veliko finale.

------------------------------------

Premijera u Madridu nije dobro počela, Sporting je poveo, a Real je tek u samoj završnici preokrenuo golovima Ronalda i Morate. U Dortmundu je Real dvaput vodio, Borussia dvaput stizala i završilo je 2:2. Uslijedila je uvjerljiva domaća pobjeda protiv Legije, a u varšavskoj golijadi Kovačić je zabio za remi.

I pobjeda u Lisabonu izborena je tek u posljednjim trenucima, da bi Borussia bodom s Bernabeua potvrdila prvo mjesto u skupini F. Kraljevski klub je bez problema prošao Napoli u osmini finala s dvije sigurne pobjede od 3:1, da bi u prvoj utakmici četvrtfinala Ronaldo s dva gola preokrenuo vodstvo Bayerna u Münchenu, a Bavarci su pola sata bili s igračem manje nakon isključenja Martineza. Madridski uzvrat donio je dramu i produžetke, a Real je uz hat-trick Ronalda i sudačku pomoć prošao dalje s ukupnih 5:3.

Polufinale je donijelo madridski gradski derbi, u prvom ogledu Real je kao domaćin odigrao izvrsnu utakmicu i potpuno zaustavio Atletico te pobijedio sa 3:0. Činilo se da će uzvrat biti formalnost, no Atletico je već u 16. minuti vodio sa 2:0. Ipak, Isco je zabio gol koji je riješio sve dvojbe i odveo Zidaneovu momčad u Cardiff.

Linker
20. svibanj 2024 19:41