Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
NIJE MU JASNO

JOSIP ĆORIĆ BIO JE VIDNO POTRESEN IZNENAĐUJUĆOM ODLUKOM 'Začudilo me to. Ispali su nekorektni, posebice Tokić, on me razočarao na ljudskoj razini'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 15. lipanj 2017. 10:21

Ako ćemo iskreno, vijest da je Josip Ćorić prekobrojan u Lokomotivi te da neće odraditi pripreme s momčadi s Kajzerice, izuzetno nas je začudila. Primarno zbog činjenice da je stariji Ćorić bio važan kotačić u ekipi Marija Tokića, uostalom i sam Tokić je u većini slučajeva imao samo riječi hvale za 28-godišnjeg veznjaka. Jučer smo imali prilike razgovarati s Ćorićem.

Bio je vidno razočaran i potresen odlukom koju je, prema nekim saznanjima, donio isključivo stručni stožer.

- Prvo, za tu odluku saznao sam jučer, čak nije trener bio taj koji mi je rekao da više ne računa za mene, već mi je direktor Šikić priopćio tu odluku. Iskreno, začudilo me to, najbolji strijelac, drugi asistent u momčadi, a k tome treba dodati da sam od svih veznih igrača imao najmanju minutažu. Shodno tome, smatram da su ispali nekorektni prema meni, posebice Tokić, on me zbilja razočarao na ljudskoj razini - kazao nam je Ćorić pa nastavio:

- Nisam ja čovjek koji će blatiti nekoga, iznositi informacije koje trebaju ostati u svlačionici, no da samo kažem što mi je sve govorio u Osijeku (Lokomotiva izgubila, nap. a.), mislim da on ne bi ostao tri sekunde u Lokomotivi, ali ponavljam, nisam takav...

Zagreb, 280815.
Stadion Kranjceviceva.
Nogometna utakmica 8.kola Maxtv 1. HNL, NK Zagreb protiv Lokomotiva Zagreb.
Na fotografiji: Valentino Stepcic i Josip Coric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Imali smo dojam je da uistinu sve u redu kad je u pitanju vaš odnos, pogotovo jer je učestalo govorio da ste jako bitan igrač, da donosite mirnoću...

- Znam da je tako govorio vama novinarima, još kad se igrala Europa, uvijek sam bio podređen momčadi, no zadnjih 5-6 kola odnos se zahladio, komunikacija između nas je bila nikakva, a koji je točan razlog, ne znam, odnosno, ne želim ulaziti u to.

Ova odluka za sobom povlači i neka druga pitanja, svi znamo kakva je, sada već opjevana suradnja Dinama i Lokomotive. Smatrate li možda ova odluka ima veze i sa statusom vašeg brata u Dinamu?

- Ne želim to komentirati, moja statistika govori za sebe, a na ovu temu ne bih trošio riječi.

Kad smo se već dotaknuli Ante Ćorića, kako vi vidite te nesuglasice u Maksimiru kad je on u pitanju?

Zagreb, 070417.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 27. kola Prve HNL MAXtv, Lokomotiva - Cibalia.
Na fotografiji: Josip Coric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Glupo je da ja sada nešto komentiram, Ante ima ugovor s Dinamom, on to odrađuje profesionalno i tako će biti dokle god nosi taj dres.

Vratimo se vama, sigurno da vas je ova odluka zatekla i da niste računali da bi se ovo moglo dogoditi. No, imate li ideju u ovom trenutku kako dalje?

- Ponavljam, iznenađen sam. Ako su već znali da će me “škartati”, onda su mi mogli to reći i puno prije, no ne bojim se za sebe, imam već 2-3 ponude na stolu, tako da vjerujem da mi neće biti problem naći klub - istaknuo je Ćorić pa dodao:

- Predvodnik te momčadi? Pa bio sam najstariji, znao sam podizati atmosferu, bio sam sa svima dobar u svlačionici, naravno, s nekim malo više, s nekima malo manje. Svojim dojučerašnjim suigračima, kao i cijelom klubu želim svu sreću. Ponavljam, najviše me razočarao trener, ispalo je to nekorektno, bezobrazno, ima tu mnogih primjera. Recimo, došli su me gledati neki ljudi, kaže mi se da ću dobiti 30-ak minuta i onda promijeni odluku, no nema veze. Sve je u redu, kažem vam, želim im svu sreću, posebice mojim suigračima - završio je Ćorić.

Linker
30. travanj 2024 18:14