Getty, JL Ilustracija
FASCINANTAN PODATAK

JUVE U ZAGREB DOLAZI S DVOJICOM EX-DINAMOVACA Mandžukić već duge tri godine čeka na pogodak u Maksimiru?!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. rujan 2016. 17:23

Dečki, čeka vas ona greda na sjevernom golu! To bi mogla biti poruka Marku Pjaci i Mariju Mandžukiću uoči dolaska Juventusa u Maksimir. Nedavno su, u reprezentativnom dresu dobro drmali tu gredu, zašto ne bi u tom tonu nastavili i 27. rujna. Ovoga puta nitko ne bi imao ništa protiv.

Obojica su, pogotovo Mandžukić, prošli već puno, ili dosta zahtjevnih utakmica da bi ih to toliko “dotaknulo”. Ali, igrati na svom stadionu, pred svojim navijačima, protiv svoga kluba, srce ipak nešto jače kuca. Pritisak? Teško, precizniji termin ipak je ‘dodatni motiv’...

Bivši često kobni

Iako je Pjacin put do Juventusa bio jednostavniji, sjeo je u Zagrebu na zrakoplov i aterirao točno u Torino, dok je Mandžukić stigao preko Njemačke i Španjolske, Maksimir su napustili na isti način. Mario Mandžukić 13. srpnja 2010. odigrao je zadnju utakmicu za Modre, briljirao u pobjedi protiv Kopra.

MODENA, ITALY - AUGUST 13:  Marko Pjaca of FC Juventus in action during the Pre-Season Friendly match between FC Juventus and Espanyol at Alberto Braglia Stadium on August 13, 2016 in Modena, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images

Modri su slavili 5:1, on je zabio dva gola, bio apsolutno prvo ime utakmice i zaradio pljesak s tribina. I već idući dan potpisao za Wolfsburg. Marko Pjaca je, znate, sve bio dogovorio s Juventusom, zadnji put istrčao na Maksimir u Dinamovu dresu 20. srpnja 2016. protiv Vardara. I, kao i Mandžukić, zabio dva pogotka i odveo Dinamo u treće pretkolo Lige prvaka. Pjaca se, eto, vraća već nakon dva mjeseca, Mandžukić u klupskim bojama, nakon šest godina.

Međutim, Mandžukić je u tih šest godina igrao dosta utakmica u Maksimiru za reprezentaciju, a od odlaska iz Dinama, na ovom je stadionu zabio tri pogotka. Norveškoj u prijateljskom srazu 2010., Srbiji i Islandu u kvalifikacijama. Da, zadnji gol je zabio Islandu u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu, kad je zaradio i crveni karton. Bilo je to u studenom 2013.

Gotovo pune tri godine Mandžukić nije uspio postići pogodak u Maksimiru.

Ne znamo najpreciznije što za tu utakmicu priprema Massimiliano Allegri, ali istrče li Mandžukić i Pjaca protiv Dinama, upisat će se na listu mnogi bivših Modrih koji su morali igrati protiv svojih u europskim natjecanjima. Loša je vijest za Dinamo što su ‘ex’ uglavnom bili uspješniji od svojeg nekadašnjeg kluba.

Linker
04. svibanj 2024 21:06