Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images
MARKO PJACA ZA SN

DINAMOVO DIJETE U MAKSIMIRU ĆE BITI NA 'KRIVOJ STRANI' 'Nadam se da mi navijači neće fućkati. Zabijem li, neću slaviti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. rujan 2016. 12:39

Juventus stiže u Maksimir. Moćni Juventus protiv “nagriženog” Dinama. Nagrižen između ostaloga i zato što više nema Marka Pjace, u utorak će biti na suprotnoj strani, u “krivom” dresu. Nešto više od dva mjeseca prošlo je od trenutka kad je prvi put sletio u Torino, puno se toga promijenilo u Dinamu, puno i u životu Marka Pjace. Uhvatio je torinsku rutinu, polako krči put prema važnijim ulogama.

- Odlično sam se snašao i, moram priznati, jako sam zadovoljan. Znao sam da je Juventus veliki klub, ali svejedno sam se pozitivno iznenadio kako sve funkcionira. Pazi se na baš sve, svaki detalj je razrađen i sve je savršeno - priča nam Pjaca tri dana prije povratka na stadion na kojemu je ispisao dosad svoje najljepše trenutke karijere.

Neće biti popusta

Pitamo ga kakav će biti osjećaj ponovno istrčati na taj travnjak, kako će se osjećati Dinamu nasuprot.

- Sigurno će to za mene biti posebna utakmica i baš joj se radujem. Bit će mi jako čudno izići u Maksimiru u dresu kluba koji nije Dinamov i igrati protiv “svojih”. Ali tako je to, nogomet piše i takve priče. Lijepo ćemo se pozdraviti prije i poslije utakmice, Dinamu želim puno sreće i da dobiju sve utakmice u sezoni osim - ove dvije protiv nas. Na terenu popusta neću imati.

A doček, kakav će biti? Protiv Vardara je na oproštaju zaradio ovacije i pljesak, sad bi moglo biti drugačije?

- Ono što su mi pripremili navijači Dinama na utakmici protiv Vardara bilo je krasno, to je nešto što neću nikada zaboraviti. Naravno da se i sada nadam pljesku, ali razumijem da sada dolazim u pogrešnom dresu i logično je da će publika bodriti Dinamo. To je i jedino normalno… Ipak, ne moraju mi baš fućkati, ha-ha.

Nismo započeli temu o Dinamovim problemima, svemu onome što se zadnjih tjedana događalo u Maksimiru, niti je Marko Pjaca čovjek koji o tome treba previše govoriti. Uostalom, utakmica s Juventusom nešto je sasvim drugo, potpuno nova priča. Zato o Dinamu i nije previše pričao, ali otkrio je kakav ćemo Juventus gledati u Maksimiru.

- Dinamo je odlična mlada momčad koja ima kvalitetne igrače i može dobiti svakoga. Mi smo toga potpuno svjesni, znamo da ne smije biti nikakvog opuštanja, utakmicu shvaćamo maksimalno ozbiljno. Dinamo jest mlad, ali ne budemo li pravi, znat će to kazniti. Tako da nema “lako ćemo”. Juventus je favorit, ali to ništa ne znači ako to ne potvrdimo i na terenu. Kao i u svakoj utakmici, uostalom, dolazimo po pobjedu, nju moramo izboriti.

Dojam je, gledajući i čitajući talijanske medije, a nakon poraza od Intera i Buffon je javno rekao isto, da Juventus još nije pravi, da Allegri još traži pravi put. Kako to izgleda iznutra, je li to sve normalan tijek, postupno dizanje forme, ili ipak Juventusu nešto još nedostaje?

Damir Krajač / Hanza Media

- Pa, mislim da imamo dobar početak sezone, izgubili smo jedino od Intera i remizirali sa Sevillom. Baš u toj utakmici protiv Seville u Ligi prvaka zaslužili smo pobjedu, a i poraz od Intera nije baš bio najrealniji rezultat. Ali, dobro... Nema nikakve sumnje u momčad, nikakvih upitnika, tek je početak sezone i sigurni smo da ćemo biti samo sve bolji i da će uskoro sve biti onako kako naši navijači žele.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
18. svibanj 2024 14:47