Alen Halilović
 Joachim Sielski/Bongarts/Getty Images
FITNESS GURU I MINI MESSI

KAKO JE RAZOČARAO 'HRVATSKI MESSI' Nijemci bez milosti: 'Zbog svoje visine i atraktivnih poteza prozvan je Messijem, a sada je - problem'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. listopad 2016. 15:59

Njemački Bild je bio direktan, sa naslovom "Fitness guru za mini Messija" sve su rekli o suradnji Alena Halilovića i kondicijskog stručnjaka iz Hajduka Maria Tomljanovića.

- Za Alena je Bundesliga poseban izazov, a Tomljanović je ekspert za zdravlje i tjelesnu pripremu. Zato vjerujemo da će se zajedno s Tomljanovićem još bolje pripremiti za sljedeće utakmice - objasnila je Halilovićeva majka Vanessa.

Tomljanović dakako ostaje u Hajduku, ali će povremeno u privatnom aranžmanu pomagati Haliloviću koji je u subotu s klupe odgledao remi svog HSV-a sa Borussiom u Moenchengladbachu. Dva kaznena udarca nisu iskoristili domaćini, HSV je od 25. minute igrao sa desetoricom, a Halilović je ostao u pričuvi. kao i mnogo puta dosada. U pet nastupa Bundeslige ove sezone skupio je tek 92 minute, stoga Nijemci naglašavaju:

- Plaćen je pet milijuna eura ovog ljeta pri dolasku iz Barcelone, Zbog svoje visine od 170 cm i atraktivnih poteza prozvan je Mini Messi, ali sada je za HSV postao problem.

Tako piše Bild. I još dodaje kako se očekivalo da će u dresu 23 zaista biti nasljednik slavnog prethodnika Van der Vaarta. Ali nije.

- Prva je sumnja bila u Halilovićevu tjelesnu pripremu, jer i sam je u startu naglasio "nikada nisam imao tri treninga dnevno" - objašnjeno je u Bildu.

Potom je drugi problem nastao sa defanzivnom igrom 20-ogodišnjeg hrvatskog reprezentativca, a upravo je obrana primarni fokus igre HSV-a.

- Suigrači su mu govorili "pokreni se čovječe", a on je odgovarao "nisam ovdje da trčim nego da zabijam golove".

Ali, golove ne zabija u Bundesiligi. Podsjetio je i Bild kako je Halilović sa 16 godina i 170 dana bio najmlađi strijealc u HNL-u, kako je sa 18 godina uvršten u najbolju momčad svijeta u svom uzrastu.

Međutim, u Bundesligi je zasada isključivo razočaranje. Hoće li stručnjak, koji godinama radi sa rukometnom reprezentacijom Hrvatske, a od ljeta 2015 i sa Hajdukom, podići Halilovića koji je u Bundesligi zapao u duboku krizu ?

Linker
03. svibanj 2024 05:54