Alen Halilović
 Joachim Sielski/Bongarts/Getty Images
NOVE VRIJEDNOSTI

ALENE, MA ŠTO SE TO DOGAĐA? Transfermarkt dao najbolji, ali i najteži komentar na partije nezadovoljnog Halilovića!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. listopad 2016. 10:22

Transfermarkt je ažurirao vrijednosti nogometaša koji igraju u Serie A. Najskuplji, Gonzalo Higuain, doživio je rast od 10 milijuna eura pa je sada procijenjen na 75 milijuna eura. Mauro Icardi (Inter) i Leonardo Bonucci (Juventus) sa 35 milijuna eura došli su na 40 milijuna, a Joao Mario sa 30 na 35.

I nekim hrvatskim nogometašima promijenjena je cijena. Marko Rog (Napoli) skočio je sa 6 na 8 milijuna eura, Hrvoje Milić (Fiorentina) sa 1 na 2, a Josip Posavec (Palermo) sa 500.000 eura na 1,5 milijuna eura. Promijenjeni su neki iznosi i u Bundesligi. Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen) je sa 8 milijuna eura pao na 6,5, a ogroman pad doživio je Alen Halilović.

Ofenzivac HSV do prekjučer je vrijedio 10 milijuna eura, a nova TM-ova procjena je upola manji iznos, 5 milijuna eura. Mladi hrvatski reprezentativac igrač je s drugim najvećim padom u listopadu. Cijena se više srozala samo ukrajinskom ofenzivcu Jevgenu Konopljanki, igraču Schalkea iz kojeg je došao na posudbu iz Seville. Konopljanka je vrijedio 25 milijuna eura, a današnja vrijednost mu je 18 milijuna eura.

Antonio Čolak, napadač Darmstadta, napredovao je 100% i vrijedi 1 milijun eura. Nije tu ništa neobično, bivši član mladih hrvatskih izabranih vrsti na početku sezone za svoj je klub odigrao pet utakmica i pritom postigao pet golova. Nastavi li tim tempom, Čolakova uzlazna putanja vrijednosti sigurno će nastaviti rasti...

Linker
21. travanj 2024 14:44