youtube
POGLEDAJTE SNIMKU

CIRKUS SE NASTAVLJA: CRVENA ZVEZDA 'TENK IZ VUKOVARA PRESELILA' U BG Procijenite sami je li morbidna scena vezana za kulturu ili zločinački pothvat

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2017. 14:12

Sramotna priča o 'vukovarskom tenku' koji pomaže Crvenoj Zvezdi u košarkaškoj Euroligi dobila je svoj nastavak. Nakon što su navijači Zvezde na utakmici protiv Panathinaikosa u četvrtak navečer, u kojoj su domaćini slavili 72:66, izvjesili morbidni transparent s ogromnim tenkom, a pojedini srpski mediji ga prozvali 'čuvenim tenkom iz Vukovara', priča je poprimila obrise skandala zbog kojega bi, ako se nastavi, na kraju ozbiljno mogao biti kažnjen i beogradski klub.

Možda ne izbacivanjem iz Europe, kako zahtijevaju neki hrvatski mediji, ali sigurno kaznom koja bi takav oblik morbidnog naslađivanja zločinačkim pothvatom i to na utakmici Eurolige, zauvijek prekinula. Jer, sve se to događa u prepunoj Hali Pionir.


Red Star fans

Svjesni su očito mogućnosti kazne i u beogradskom klubu, pa su brže-bolje dan nakon utakmice izdali priopćenje u kojem se ograđuju od politiziranja u Pioniru, ali i daju tragikomično objašnjenje za transparent s tenkom, ispod koje je, valjda igrom slučaja, izvješena srpska trobojnica s natpisom 'Vukovar' na ćirilici.

U Zvedi tvrde da Delije zapravo ovim transparentom ne komuniciraju povezanost s razaranjem Vukovara, već s kulturnom baštinom, konkretno 'eskponatom tenka na Kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu!'. Što je istina, prociijenite sami.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom proradila 'Zvezdina mašina' i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama EL kao i ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva, i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija. Slogan je također povezan i za tenk iz obližnjeg muzeja gdje se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi. Ne želimo na bilo koji način da se ponovno bavimo stvarima koje nemaju apsolutno nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Euroligom i Crvenom zvezdom", stoji u priopćenju koje poptisuje direktor Zvezde Davor Ristović.

Linker
27. travanj 2024 09:05