JOSKO PONOS/CROPIX
KRIM ISTRAŽIVANJE

Policija pokrenula istragu: Tko je pustio navijače u dvoranu?; Direktor Zadra: Znam što nas čeka...

Ulaznica nije bilo, mjere ne dopuštaju takva okupljanja, utvrdit ćemo tko je kriv, kažu u policiji
Piše: D. Žura, I. NevešćaninObjavljeno: 06. lipanj 2021. 18:17

Posve očekivano, zadarska policija pokrenut će kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila tko je odgovoran za puštanje navijača u dvoranu na petu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske.

- Kao što ste mogli vidjeti, navijačima je bio dozvoljen ulaz u dvoranu, iako ulaznice nisu bile puštene u prodaju, a na snazi su protuepidemijske mjere koje ne dozvoljavaju takve vrste javnih okupljanja. Tko je napravio propust u organizaciji utakmice utvrdit će istraga - kazali su nam u nedjelju ujutro iz PU zadarske.

Tijekom subote, dobrim dijelom i nedjelje, nije bilo nimalo lako 'probiti' telefonsku vezu prema Željku Žilavcu, direktoru KK Zadar iza kojeg su stajali brojni organizacijski poslovi vezano uz majstoricu, odnosno finale između Zadra i Splita. Nije ni čudno, jer je dugo lebdjela priča hoće li navijači moći u dvorani ili će ostati iza željezne ograde.

Dogodilo se ovo prvo, publika je u velikoj mjeri napunila dvoranu, institucije su ne samo na dan utakmice nego i sutradan uredno bilježili sve što se događalo i pokrenuli istragu tko je odgovoran za kršenje epidemioloških mjera.

- Posve smo svjesni posljedica koje možemo očekivati, kao pojedinci, jednako i KK Zadar, jer slova zakona su jasna i svi ih se moramo pridržavati. Ne bih se želio izvlačiti ni na koga niti prozivati što su drugi radili, nego očekujem razgovor vezano uz istražne radnje. Ono što bih želio istaknuti jest visoka razina profesionalnosti policije čiji je posao nadzirati pitanje o mogućem narušavanju mira i reda. Na nama je da sve sankcije primimo na svoja leđa. Doista, ne bih više širio priču dok službeno ne dobijemo poziv od strane institucija - kazao je Žilavec.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 07:17