Pedja Milosavljevic / CROPIX / CROPIX
NA IZLAZNIM VRATIMA

VELIKE MUKE ZA TRENERA CEDEVITE Tek je stigao, a fantastični Amerikanac već bi mogao prema NBA-u: 'Rekao je da mu se ovdje jako sviđa, ali...'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 16. studeni 2016. 15:39

Prije no što će u Domu sportova zaigrati Gran Canaria, trener Cedevite Veljko Mršić ne spava mirno. Ne zato jer je Gran Canaria po njegovom mišljenju možda i najbolja momčad, koja će ove sezone gostovati u Zagrebu, ni zbog Gianmarca Pozzecca, koji je sjajno odradio utakmicu u Beogradu i navodno “ugrozio” poziciju svog šefa, nego zbog Pierrea Jacksona, odnosno činjenica da nakon 21. studenog fantastični Amerikanac može “odlepršati” iz Zagreba...

- Ja znam samo ono što mi je on rekao, a to je da mu se ovdje jako sviđa i da će otići samo ako stigne ponuda iz NBA lige - kaže Mršić.

- Krajem tjedna istječe taj probni rok, a kako i on ima opciju izlaska, ovi dani će mi biti nespokojni.

Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Podsjetimo, Jackson je od dolaska u Cedevitu zabio 140 poena u šest utakmica (prosjek 23,3), a to ne može biti nezamijećeno čak ni “preko bare”, pa je ovih dana već bilo upita iz NBA lige oko njegovog statusa, što znači da će biti vrlo teško ga zadržati.

- Njegov nastup protiv Gran Canarije je upitan je je na jutarnji trening došao s temperaturom, pa je samo produžio na preglede i vratio se doma - dodao je Mršić.

Trebao bi istrčati večeras na parket Dvojke, kao i u nedjelju kad je na rasporedu gradski derbi s Cibonom, a bit će tu još jedan Amerikanac, novi krilni centar John Shurna.

- Momčad je u pobjedničkom nizu, a ja želim doprinijeti da se to nastavi. Radujem se ovom iskustvu. Došao sam kako bih raširio teren za suigrače, šut je moja najveća kvaliteta, ali mogu donijeti i puno energije. To je važno kad šutevi ne ulaze.

Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Odmah je naglasio kako lom šuterske ruke u polufinalu ACB lige protekle sezone nije utjecao na mehaniku i preciznost...

- I inače moj šut izgleda neobično, ali to nije problem. Silno se radujem Gran Canariji jer sam pet mjeseci bez utakmice. Dobro je da igramo protiv momčadi, koju poznajem iz prošle sezone u Španjolskoj.

Osim litavskih korijena Shurna ima i putovnicu...

- Djed i baka su mi iz Litve, već sam uzeo državljanstvo. Ne, nije bilo nikakvih kontakata oko reprezentacije, nitko me još nije zvao na tu temu. Makar bih volio, bilo bi to sjajno iskustvo.

Tako bi i za Hrvatsku mogao zaigrati Justin Hamilton, njegov prošlosezonski suigrač iz Valencije.

- Znam da ima hrvatsku putovnicu, pričali smo o tome. Justin je jako talentiran košarkaš, svestran na terenu, a izvan njega sjajan tip - zaključio je John Shurna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 18:26