LeBron James i Luka Dončić u istoj momčadi?

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
OVO BI BILO SENZACIONALNO

Preokret na pomolu: Slaže se supermomčad! James, Irving i Dončić dovode šampionsko prstenje u Teksas?

Kyrie Irving pitao je LeBrona Jamesa je li spreman doći u Dallas kako bi tamo bio dio paklenog trojca
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. lipanj 2023. 20:15

Zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James još uvijek nije potvrdio da će igrati u sljedećoj sezoni, ali NBA svijet je uvjeren da od moguće najave umirovljenja neće biti ništa. Dapače, NBA insajderi već danima slažu momčad koja bi Jamesa trebala odvesti do petog naslova.

Već godinu dana kao velika Jamesova želja podvlači se Kyrie Irving. Jedan od najproblematičnijih igrača lige spreman je ponovno zaigrati s Jamesom, s kojim je kao igrač Clevelanda osvojio NBA naslov da bi ga već sezonu kasnije napustio jer je želio momčad u kojoj bi on vodio glavnu riječ. Irving je bio u Los Angelesu na jednoj play-off utakmici Lakersa, što je odmah bio povod za priču o njegovom dolasku. Irving je slobodan igrač, te očekuje maksimalnu ponudu (blizu 40 milijuna dolara za sezonu), za koju Lakersi imaju malo prostora.

Dallas je pak to spreman ponuditi Irvingu kako bi i u sljedećoj sezoni ostao uz Luku Dončića, ali Irving je tek javno poručio da će tek odlučiti o tome gdje će nastaviti karijeru.

Međutim, priča o tandemu James - Irving dobila je novi nastavak, ali s vrtoglavim preokretom. Poznati NBA novinar Shams Charania iz The Athletica piše da je Irving kontaktirao Jamesa s idejom da ga dovede u - Dallas, gdje bi se stvorio novi veliki trojac Dončić - Irving - James. Međutim, koliko god teško Lakersi mogu dovesti Irvinga, Dallas realno još teže može dovesti Jamesa.

James ima ugovor od 46,9 milijuna dolara za sljedeću sezonu, što bi značilo da Mavericksi trebaju Lakersima poslati "paket igrača" slične novčane vrijednosti. Izvan Dončića Mavericksi jednostavno nemaju igrače nužne za razmjenu. Tim Hardaway Jr., Davis Bertans i Reggie Bullock ili Maxi Kleber teško mogu pobuditi interes Lakersa. Stoga je teško vjerovati da bi se ovaj posao mogao dogovoriti čak i ako James prihvati Irvingov poziv. U što opet malo tko vjeruje.

Inače, Lakersi su imali ideju da s Dallasom dogovore posao u kojem bi oni najprije potpisali D‘Angela Russella, a onda napravili zamjenu za Irvinga, koji bi u međuvremenu potpisao za Dallas. Ta je ideja brzo pala u vodu, jer je Dallas poručio da ga takav posao ne zanima...

Linker
12. svibanj 2024 05:34