Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
'NEKA ONI DAJU OSTAVKU'

PREDSJEDNIK SAVEZA IVAN ŠUKER ODGOVORIO KRITIČARIMA 'Sam ću odlučiti hoću li otići'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. listopad 2016. 22:04

Ivan Šuker će se, kako kaže, danas pojaviti u Hrvatskom košarkaškom savezu, kojim predsjedava, i dočekati inspektoricu koja treba provjeriti obnaša li on funkciju predsjednika HKS-a jer po mišljenju Gradskog ureda za upravu, po svemu sudeći i inspektorice, to ne bi smio.

- Kazat ću inspektorici da sam uputio prigovor Upravnom sudu i tražim njihovo tumačenje jer ne mislim da sam u sukobu interesa.

Ako se utvrdi da jest, Savez će biti u prekršaju, što nije nimalo dobar položaj za Šukera jer on ima problem i s kvorumom u Upravnom odboru, koji je sam složio prije nešto više od godinu dana. Naime, na posljednjoj sjednici ga nije imao, a nakon toga, kako bi krenula sezona i kako bi bile donesene propozicije natjecanja, UO je funkcionirao i donio iste na telefonskoj sjednici. Bi li Šuker imao kvorum da sazove novu sjednicu, teško je reći. Ne zna se zapravo i može li je sazvati, ako on, a to je zaključak Ureda za upravu, ne može više obnašati svoju funkciju.

- Pozivam članove Upravnog odbora kojima nešto smeta da daju ostavke na svoje dužnosti - kazat će Šuker, koji tvrdi da se protiv njega vodi hajka.

Na pitanje razmišlja li o ostavci - a o tome se naveliko spekulira, jer UO prvi put u svojoj povijesti nije imao kvorum, a mnogi priželjkuju Šukerov odlazak, neki, poput Ace Petrovića, i otvoreno - Šuker kaže:

- O tome ću osobno odlučiti. Kao i o tome hoću li sazvati izborni Sabor. Ponašat ću se u skladu Statuta HKS-a.

I to je, za sada, to.

Linker
05. svibanj 2024 04:36