Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SLIJEDI CRNA GORA

REAKCIJE IGRAČA NAKON RASTRGANE UTAKMICE PROTIV RUMUNJSKE Ukić priznao: 'Ne mogu igrati kada sjedim 15 minuta. Kad nisam u ritmu onda sam za ništa'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. rujan 2017. 10:23

Iza hrvatske košarkaške reprezentacije dvije su pobjede na startu Europskog prvenstva, protiv Mađarske i Rumunjske.

Očekivane su to pobjede jer Hrvatska je u oba susreta bila veliki favorit. Ali obje su ostvarene uz dosta muke. Izbornik Aco Petrović otkrio je nakon Rumunjske kako je prisutna golema količina nervoze, a i sami igrači priznali su kako je susret protiv Rumunja (pobjeda Hrvatske 74:58) koji je Hrvatska otvorila s 0:10 bio neobičan.

"Nismo još dosegli radnu temperaturu, ova je utakmica bila u najmanju ruku čudna. Važna su samo dva boda, u ponedjeljak nas čeka prvi pravi ispit, Crna Gora. Nije lako igrati protiv momčadi s kojima unaprijed znaš da je kraj utakmice izvjestan, onda nije lako niti komentirati što se zbiva na samom terenu", komentirao je nakon susreta Krunoslav Simon.

"Malo smo lošije otvorili utakmicu, energetski prvenstveno, a kada smo digli energiju napravili smo niz 28-2 i tu je utakmica prelomljena. Oni su se vraćali par puta na minus 10, ali nisu ugrozili ishod. Početak je velikog natjecanja, nervoza prisutna, iz svega toga imamo dvije pobjede, pa ne treba biti negativan. Treba biti svjestan činjenice da nemamo još tečnosti u napadu i obrani, no sutra je dan odmora, kreću nam dvije najvažnije utakmice u skupini. S Crnom Gorom igramo za drugo mjesto, oni su dobri, kvalitetni. Mislim da imamo svoje šanse, trebamo ih maksimalno iskoristiti", objasnio je Filip Krušlin.

Kapetan Roko Ukić bio je brutalno iskren:

"Meni trebaju minute da igram dobro. Kad sam jedva prenio loptu u četvrtoj četvrtini, to je ono što se događa kad sjedim 15 minuta. To nije plakanje, to je tako. Kad uđem u ritam mogu pomoći puno, kad nisam u ritmu onda sam za ništa. I to se danas najbolje vidjelo. Tako funkcioniram cijeli život, to sam ja, vjerojatno je to mana, ali imam 33, teško ću to promijeniti. Zadnjih sedam minuta sam igrao dobro, ovo ostalo bilo je bezveze. Moramo se popraviti, moramo biti svjesni da smo igrali protiv dvije skromne reprezentacije. Imamo prostora za napredak, danas je skok bio bolji, obrana je korektna, nije sjajna, ali napad mora bolje..."

"Prva dva dana su tu dvije pobjede, tu je i osmina finala, iako dojam nije najbolji. U ovom trenutku puno je to manje važno. Trebamo se sad dobro odmoriti, pripremiti se za Crnu Goru. Nije važno jesam li ja zadovoljan sa sobom, već kako igramo kao momčad i što ćemo napraviti kao momčad. O tome smo pričali dosta cijelo ljeto, niti jedan od nas nije ispred ove momčadi, a na kraju će se pamtiti samo ono što smo zajedno napravili. Mi možemo i moramo puno bolje. Možda nismo za ovakve utakmice u kojima se unaprijed zna pobjednik, ali imamo 2-0, a bolje od od toga nismo mogli. Svi smo zdravi, to je važno. Crna Gora ima sjajne centre, a što je protivnik bolji, to je želja veća", zaključio je Luka Žorić.

KADA IGRA HRVATSKA

petak, 1. rujna

14.00 Mađarska - Hrvatska 58-67

16.45 Španjolska - Crna Gora

19.30 Rumunjska - Češka

subota, 2. rujna

14.00 Crna Gora - Mađarska

16.45 Češka - Španjolska

19.30 Hrvatska - Rumunjska 74:58

ponedjeljak, 4. rujna

14.00 Mađarska - Češka

16.45 Crna Gora - Hrvatska 72:76

19.30 Španjolska - Rumunjska

utorak, 5. rujna

14.00 Češka - Crna Gora

16.45 Hrvatska - Španjolska 73-79

19.30 Rumunjska - Mađarska

četvrtak, 7. rujna

13.30 Češka - Hrvatska

16.15 Mađarska - Španjolska

19.45 Crna Gora - Rumunjska

Linker
27. travanj 2024 12:58