Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
U LOVU NA NEMOGUĆE?

SPORTSKI DIREKTOR CEDEVITE O SVEMU ŠTO JE BILO I ŠTO IH SVE TEK ČEKA 'Možemo dobiti Crvenu zvezdu za naslov u ABA ligi'

MATEJ MAMIĆ Sportski direktor Cedevite na kraju još jednog europskog puta o dosad napravljenom, onome što hrvatskog prvaka još čeka i stanju u našoj košarci
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 08. veljača 2017. 14:20

Cedevita će večeras zaključiti još jednu europsku sezonu. Nastup u Eurokupu okončat će se gostovanjem Unicaje, a u redovima hrvatskog prvaka ne mogu biti i nisu zadovoljni ostvarenim u ovom natjecanju godinu dana nakon što je Cedevita igrala Top 16 Eurolige. Na tom je tragu i sportski direktor Cedevite Matej Mamić, koji iznutra to gleda nešto drukčije zbog silnih problema s kojima se klub sudara u ovoj neobičnoj sezoni.

- Što se tiče Eurokupa, otvaranje s 0-2 nije bilo dobro, ali onda smo nanizali šest pobjeda zaredom i dominantno ušli u drugi krug, gdje pak nismo imali sreće sa ždrijebom jer su Valencia i Unicaja za nas ipak prezahtjevni protivnici. Iako to ne znači da nismo ciljali četvrtfinale nadajući se da možemo podijeliti pobjede s Unicajom, a dva puta dobiti ALBA-u.

Nije se dogodilo i Cedevita će od sljedećeg tjedna igrati samo u dva natjecanja: Prvenstvu Hrvatske i ABA ligi.

- Ova je cijela sezona nešto potpuno novo za sve. Nikada nismo igrali tri natjecanja, a A-1 liga najviše šteti Cedeviti i Ciboni. Ne zbog velikog broja utakmica, već zato što nema vremena za treninge, što je Cibonu i nas stavilo u neravnopravan položaj s regionalnim rivalima.

Što je s kalkulacijama da bi bolje bilo biti četvrti u ABA ligi jer se Crvenu zvezdu lakše može izbaciti u polufinalnoj seriji do dvije pobjede nego u eventualnom finalu, koje se igra na tri pobjede?

- Znam da se o tome priča po kuloarima, ali mi smo mogli kalkulirati u Eurokupu pa smo pobjedom u Nižnjem Novgorodu na kraju “izabrali” težu skupinu drugog kruga. Isto tako smatram da ABA ligu do kraja moramo odigrati najbolje moguće, izboriti drugo mjesto i u finalu pokušati iznenaditi Zvezdu. Naravno da vjerujem da to možemo bez obzira na to što su oni najbolji i igraju zaista fantastično.

Ispadanjem iz Europe bit će prilike za popravljanje stvari na treninzima, ali Matej Mamić i u ovom se razgovoru stalno vraćao na ubitačan raspored u dosadašnjem dijelu sezone...

- Mora doći do pucanja kad igraš tri natjecanja. Teško je sve to staviti i na papir, a kamoli organizirati treninge, pripreme, putovanja... Na ovakav način HKS neće podići ostale sredine, prije bi se moglo dogoditi da se spustimo na nižu razinu. I meni je lijepo vidjeti pune dvorane u Šibeniku i Splitu, ali ne bismo mi zbog toga morali plaćati danak. Pozdravljam napor Saveza da se unaprijedi natjecanje, bilo je pozitivnih stvari, ali smatram da se i nas nešto mora pitati. Uostalom, zna se tko je svih ovih godina punio reprezentaciju, to su uvijek radili najjači klubovi.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
04. svibanj 2024 16:10