Mario Carlini / Getty Images / Getty Images
TRENIRA GA JURIĆ

KRV NIJE VODA Sin slavnog Diega Simeonea, sve bolji u dresu Genoe: 'Da me otac čuvao, teško da bih zabio'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. listopad 2016. 15:24

Primanje lopte s igračem na leđima, pa realizacija ljevicom u bliži kut za pogodak koji je izazvao oduševljenje na Luigiju Ferrarisu. Lijepa realizacija koja je bitna zbog imena autora. Ili prezimena da budemo precizniji. Strijelac vodećeg pogotka za Genou protiv Pescare u 6. kolu Serie A bio Giovanni Simeone, 21-godišnji sin još uvijek poznatijeg Diega, koji se s devetkom na dresu momčadi iz Ligurije predstavio nogometnoj Europi. Ta utakmica završila je remijem, a kolo kasnije Giovanni Simeone ponovno je zabio, ovog puta donio je pobjedu momčadi Ivana Jurića kod Bologne.

“Težina” prezimena koje nosi nije ga sputala u razvijanju igračke karijere, koja se krenula razvijati u River Plateu gdje je 2008. Diego bio trener. Simeone stariji nije se dugo zadržao, ali je mlađi već sa 18 godina dogurao do prve momčadi Rivera. U 27 nastupa kroz iduće dvije sezone postigao je dva pogotka, pa sreću pronašao u Banafieldu, gdje ga je “snimila” Genoa, pa za tri milijuna eura otkupila od Rivera.

- Prezime mi ne predstavlja uteg, a srećom sada su me ljudi počeli upoznavati kao Giovannija, a ne više kao Simeoneovog sina - rekao je Cholito, kako su ga ubrzo po uzoru na očev nadimak prozvali talijanski mediji.

Simeone mlađi nije krio zadovoljstvo nakon dobrog starta u Serie A, koji se dogodio zahvaljujući Ivanu Juriću, koji mu je ukazao povjerenje.

Drskost i želja za pobjedom

- Pescara je bila uporna da me dovede, ali kada su nazvali Preziosi i Jurić više nije bilo dvojbe. Pogodak? Asistencija je bila odlična, ja sam odradio ostatak, ali... - zastao je na trenutak Giovanni Simeone u razgovoru za talijanske medije prije nego što je dovršio rečenicu. - Da me otac čuvao bojim se da ne bih postigao pogodak. Od njega sam puno naučio, pokupio sam onu sportsku drskost, želju za pobjedom u svakoj prilici i mislim da će me to učiniti boljim igračem - dodao je Simeone mlađi.

Riječi hvale na račun Giovannija Simeonea imao je i Ivan Jurić. - Ono što je pokazao protiv Napolija, Pescare i Bologne dokaz je da se radi o dobrom igraču. Ima puno prostora za napredovati, ali mi ćemo mu pomoći u tom pogledu - rekao je hrvatski trener.

Dosta je primjera u svijetu, ali i u Hrvatskoj, očeva i sinova nogometaša poput Johana i Jordija Cruyffa, Petera i Kaspera Schmeichela, Harryja i Jamieja Redknappa, Cesarea i Paola Maldinija, Arnora i Eidura Gudjohnsena, Dannyja i Daleyja Blinda, Zlatka i Nike Kranjčara, Davora i Duje Čopa, Tonćija i Drage Gabrića...

Linker
12. svibanj 2024 23:49