Giuseppe Bergomi
 Alex Livesey /Allsport / Getty Images
REKONSTRUKCIJA NA POMOLU

LEGENDA TALIJANSKOG NOGOMETA PRONAŠLA NOVOG IZBORNIKA AZZURRIMA 'On možda malo izgleda kao provokator, ali za nas bi bio najbolja opcija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2017. 11:44

Talijanski nogomet doživio je neviđenu katastrofu nakon što se po prvi put nakon 58 godina Azzurri nisu kvalificirali za Svjetsko prvenstvo. Italija je u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija bila slabija od Švedske što je drugim riječima značilo i otkaz za izbornika Gian Piera Venturu.

Na Čizmi su sada krenuli u potragu za novim strategom, a kao jedno od imena spominje se i Jose Mourinho, točnije njega bi na klupi Azzurra volio vidjeti legendarni nogometaš Giuseppe Bergomi. Jose je jedan od najtraženijih trenera svijeta, a u svojoj je karijeri uglavnom vodio samo europske velikane. Ipak, Portugalac je u nekoliko navrata govorio kako bi se jednoga dana htio okušati i u izborničkoj ulozi.

Soccer Football - Premier League - Manchester United vs Tottenham Hotspur - Old Trafford, Manchester, Britain - October 28, 2017   Manchester United manager Jose Mourinho at half time   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/Jason Cairnduff

- Talijanski nogomet treba potpunu rekonstrukciju. Često se pitam jesmo li još uvijek moćna nogometna nacija. Što se tiče novog izbornika, smatram da bi pravi izbor bio Jose Mourinho. On možda izgleda kao provokator, ali on je tip trenera kao što je Roberto Mancini. Za nas bi najbolje bilo da izaberemo veliko trenersko ime - istakao je Bergomi.

Linker
18. svibanj 2024 06:20