Ivan Fiolić slavi postignuti gol
 Damir Krajač / Cropix
RASPRODAJA NA KAJZERICI

LOKOSI OSTALI BEZ MLADOG REPREZENTATIVCA Na izlaznim vratima još jedan

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 28. kolovoz 2016. 14:37

Reflektori su bili uprti prema Ivanu Fioliću, no Karlo Bartolec je prva lasta koja je napustila jato Lokomotive. Ovaj 21-godišnji desni bočni karijeru će nastaviti u Nordsjaellandu, a Lokomotivi će pripasti odšteta od 500.000 eura. Mladog reprezentativca Hrvatske uhvatili smo na putu za Dansku...
- Idemo obaviti liječnički pregled i kompletirati transfer - rekao nam je Bartolec te dodao: - Zadovoljan sam s transferom, mukotrpni rad urodio je plodom. Naravno, svaki rastanak je težak, pogotovo sada, prava smo klapa, ali znate, treba okrenuti novu stranicu u životu. Ovo mi je samo odskočna daska za nešto više, ali i dokaz da sam na dobrom putu.


Jeste li očekivali da ćete napustiti Kajzericu?
- Bilo je već nekih ponuda ovog ljeta, ali nisam htio otići. Međutim, shvatiš da moraš napraviti taj iskorak za naprijed - otkrio nam je i nastavio: - Zahvalio bih svima u klubu, upravi, treneru, pružili su mi stvarno lijepe uspomene, falit će mi sve ovo, vjerujte.
Potom smo okrenuli broj direktora Šikića...
- Ponuda je zadovoljila i nas kao klub, a i njega kao i igrača, stoga nije bilo nikakvih prepreka - rekao nam je Šikić.


Dinamov prvokup

Bez obzira na odlazak Bartoleca, glavna tema je još uvijek transfer Ivana Fiolića. Kapetan Lokomotive više nije samo na meti Dinama, u utrku se sad uključio i Genk, Belgijanci su se raspitivali za njega i nakon prvog dvoboja, a i poslije uzvrata su čelnici klubova razmijenili nekoliko riječi. Navodno ponuda prelazi svotu od 2,5 milijuna eura, no alfa i omega Lokomotive ne želi ništa komentirati dok na Cimermanovu 3 ne stigne i pismena ponuda.
- Pa već znate, bilo je nekih upita, no ne želim o tome dok ne stigne crno na bijelo od Genka, ove razne priče menadžera me ne zanimaju.


Međutim, Dinamo ima pravo prvokupa?
- Tako je, no moramo vidjeti kako će ljudi u Maksimiru sada reagirati na cjelokupnu situaciju.
Prošli ste dosta toga u nogometu, što je najpametnije za Fiolića?
- Osobno smatram da bi pravi izbor za njega bio ostanak u Lokomotivi još godinu dana, no znate kako je, teško je zadržati igrača kada dođe ponuda od takvih klubova, bilo bi pogubno za njega da sljedećih godinu dana ima minutažu na kapaljku. Ja mislim da sam u pravu, a što će biti, vidjet ćemo - zaključio je Šikić.


Ova teza sigurno “drži vodu”, otići u Dinamo i prosjediti cijelu sezonu bila bi, naravno, velika pogreška, no tko zna, možda Cico Kranjčar ima posebnu ulogu za Fiolića. Znate, zov Modrih i Lige prvaka je prejak, teško je to odbiti, pogotovo kad ste dijete Dinama, kad vam je to u krvi. Međutim, sada se i Genk upleo u posao, kroz ova dva susreta koje smo imali priliku gledati, spoznali smo da bi Fiolić trebao imati mjesto u prvih 11 kod Belgijanaca. No, teško je da će kapetan Lokosa ponovo put Belgije, selidba u Maksimarsku 128 je najizvjesnija, ali treba pričekati dan-dva da vidimo koji je epilog ove priče.


No već sada smo uvjereni da će Fiolić napustiti Kajzericu, iako je u ovom trenutku ostanak za njega možda najbolja solucija.

Linker
29. travanj 2024 19:14