REUTERS/Ivan Alvarado / REUTERS
NJIMA TO NIJE IZLET

MA KAKVA HRVATSKA, ONI MISLE DA SU PRVI FAVORITI CHINA CUPA I BEZ 'NAJBOLJEG IGRAČA SVIJETA' Idemo po pobjedu, idemo po trofej...!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. siječanj 2017. 23:34

Iznenadio je čileanski izbornik Juan Antonio Pizzi u izboru za najboljeg igrača svijeta. Otkriveno je, naime, da je on, umjesto za trojicu, glasao samo za jednoga. I to svojega - Alexisa Sancheza!

Ostala dva mjesta ostala su prazna. Zašto, nije objasnio, ali bacio je time, na neki način, u drugi plan današnju utakmice protiv Hrvatske na Kina kupu. Jer, svi pričaju o tom neobičnom izboru. U svakom slučaju, “najboljeg igrača svijeta” Alexisa Sancheza neće biti na terenu, međutim, čileanski izbornik misli da u svojim redovima ima dovoljno dobre igrače da pobijedi Hrvatsku.

- Ovo je prava prilika da dobijemo širi kadar reprezentativaca. Kad ima puno utakmica, onda je uvijek dobro vidjeti tko osim glavnih igrača može biti na raspolaganju, tko se može nametnuti. Meni kao izborniku uvijek je važno imati veći izbor igrača, zato je ovaj turnir iznimno važan - rekao je Pizzi, koji ne krije da, kao i Čačićevi, njegovi igrači nisu došli na izlet.


CHINA CUP:China 0-2 Iceland

- Želim da svi dostojanstveno i odgovorno predstavljaju našu reprezentaciju. Došli smo u Kinu ostaviti dobar dojam, da pobijedimo i osvojimo turnir. Jer, za mene je vrhunac svake nogometne ideje - pobjeda. Pa i na ovom turniru, u ovom sastavu. Nogomet se uvijek igra za pobjede i trofeje, to je i naša ideja ovdje u Kini.

Ne traži alibi u dugom putovanju, promjeni vremenskih zona.

- Naporno jest, ali bilo je dovoljno vremena za prilagodbu, odradili smo treninge i spremni čekamo utakmicu.

O Hrvatskoj nije pričao, svjestan da je to jedna momčad koja s “pravom Hrvatskom” nema veze. Tako su nam i čileanski kolege podastrli sastav kojim oni barataju, u njemu su i Mitrović i Maleš, stopera vide u Barišiću. Nisu baš upućeni. Kod nas su se, pak, najviše raspitivali o Andrijaševiću, po njima je baš on najbolja figura ove momčadi, igrač kojega se Čileanci trebaju posebno čuvati.

Za razliku od Čačića, Pizzi je već dan prije otkrio sastav, jasno je da će na Hrvatsku jurišati s trojicom debitanata (Maripan, Galdames, Pinares) te da će u napadu biti Junior Fernandes. Angelo Henriquez, koji je u nedjelju zabio jedini gol u međusobnoj utakmici na treningu (a u zadnje je vrijeme vijest kad Angelo zabije), krenut će s klupe.

- Dat ćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja i imidž čileanskog nogometa. Imamo jako dobru momčad i idemo po pobjedu. Ne samo protiv Hrvatske, idemo po trofej - poručio je, pak, Atalantin veznjak Carlos Carmona.

Linker
04. svibanj 2024 16:11