Ronald Gorsic / CROPIX
POČELE PRIPREME MODRIH

Mamić na okupljanju: 'Sammir je već odbio izdašne ponude, Šimunić ostaje do ljeta'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. siječanj 2014. 14:11

Nogometašima Dinama u srijedu su završili zimski praznici u trajanju od 20-ak dana, Zoran Mamić i suradnici okupili su momčad na Hitrec Kacijanu te odradili lagani jednosatni uvodni trening. Zbog objektivnih su razloga izostali samo Joe Šimunić, Junior Fernándes i Lee Addy.

- Sva su trojica izostala opravdano: Addy je imao zdravstvenih problema s djetetom i dolazi na prozivku u četvrtak, a Josip i Fernándes propustili su samo prvi trening - kratko je u uvodu objasnio Zoran Mamić.

Na treningu se pokazalo i jedno novo lice, novi stoper, Francuz Jérémy Taravel, bivši igrač belgijskog Lokerena, prije toga Lillea, Troyesa u Francuskoj te Zulte Waregema također u Belgiji.

- Teško je bilo što reći ovako na prvu, nakon samo jednog treninga, no znamo zašto smo ga doveli. To je sve što mogu reći o njemu, sada smo se ekipirali i ne očekujemo neka zvučna pojačanja, iako prijelazni rok nije niti počeo. Ako nam se pruži neka jako dobra mogućnost na tržištu, reagirat ćemo, no nećemo kupovati tek tako da kupujemo - rekao je Mamić te dodao da su u klubu pokušali “kupiti nekog fantasistu, no svi su bili izvan granica financijskih mogućnosti...”

U vezi s tim Mamić je kratko referirao i o Sammiru:

- Nažalost, on je osobno odbio neke jako dobre i izdašne ponude, između milijun i milijun i osamsto tisuća eura neto za njega. I klub bi tu dobro prošao. Ne znam ima li on neke posebne ideje o nekom klubu u Brazilu...

Jedno od neizbježnih pitanja je Josip Šimunić. Kakvi su planovi u vezi s njim:

- Sigurno je da ostaje do kraja proljetnog dijela sezone, a onda će i on sam donositi daljnje odluke...

Prvi radni dan u Dinamu u novoj 2014. zaključen je Mamićevom optimističnom izjavom:

- Nećemo nikoga više dovoditi, Brazilac Jô iz Istre nije nam bio u planovima. Priključuje nam se tek Kristijan Jajalo kao treći vratar. Činjenica da se nećemo dodatno pojačavati ne mijenja ništa u našim ambicijama. Idemo po prvenstvo i i domaći kup. Dapače, moji suradnici i ja zadali smo si interni zadatak: pobijediti u svim utakmicama u nastavku prvenstva. Jasno je da to nećemo lako ostvariti, no takav je plan.

Jérémy Taravel također je bio jako kratak, ponajprije jer mu engleski nije savršen.

- Ne računajući obaveze na terenu, prvi mi je zadatak malo učvrstiti engleski zbog bolje komunikacije, a zatim i naučiti hrvatski - rekao je stasiti, 1,91 metar visok Francuz zanimljive fizionomije i frizure zbog kojega su ga mnogi (u šali) poistovjetili s “ludim” Argentincem Pablom Miglioreom koji je iz Dinama otišao brže nego što je i došao.

Iz Francuske i Belgije u Dinamo i HNL, mnogima je taj put pomalo sumnjiv, djeluje kao neka silazna putanja. No, Taravel je to lako objasnio:

- U bivšem klubu nisam mogao računati na nastupe u Europi, a Dinamo je već standardan u Ligi prvaka. Riječ je o velikoj momčadi, vidi se to i po broju ljudi koji su dočekali momčad na prvom treningu. Osobno sam željan igranja, ja sam borac, fajter. Što više utakmica, to bolje i mislim da mi je Dinamo odličan izbor. Dinamo nije anonimni klub, znao sam dosta o ‘modrima’ jer sam u Belgiji igrao s Ivanom Lekom.

Taravel u Dinamu očekuje brzu aklimatizaciju i želi se što prije dokazati:

- Dosta će mi u tome pomoći Soudani koji govori francuski.

Linker
05. svibanj 2024 08:57