REUTERS/Stefano Rellandini / REUTERS
OBJAVILI TALIJANI

MARIO MANDŽUKIĆ POSTAJE NAJSKUPLJI HRVATSKI NOGOMETAŠ? Hrvatski as seli na drugi kraj svijeta za brutalno veliku plaću?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2016. 14:58

Prema napisima talijanske Gazzette dello Sport napadač Juventusa i hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (30) će u siječanjskom prijelaznom roku imati brojne ponude iz Kine.

Dolaskom Gonzala Higuaina u Juventusove redove Mandžukić je pao u drugi plan u redovima torinskog kluba i ove sezone još čeka na svoj premijerni gol.

Njegova golgeterska kriza potakla je brojne medijske glasine. Tako se pričalo o interesu PSG-a, a sada se priča o interesu Shandong Lunenga i Shanghai Shenhua.

Kinezi su poznati po tome da europske zvijezde u svoje klubove namame brutalno visokim plaćama. Ranije su iz Europe tako pravac Dalekog istoka krenuli igrači poput Hulka, Graziana Pellea, Freddyja Guarina. Primjerice, Pelle, je napustio Southampton i sa 16 milijuna eura godišnje postao šesti najplaćeniji nogometaš svijeta.

Brazilac Hulk je pak u Shanghai Shenhui treći najplaćeniji nogometaš svijeta s godišnjom plaćom od 20 milijuna eura.

Najplaćeniji hrvatski nogometaš trenutno je Sammir koji u Kini zarađuje oko 6 milijuna eura, a odmah iza njega je Luka Modrić sa zaradom od 5.5 milijuna.

Iako se konkretne brojke ne spominju, realno je očekivati da bi Mandžukić transferom u Kinu postao najplaćeniji hrvatski nogometaš.

Linker
15. svibanj 2024 01:09