Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
BIT ĆE VATRENO

NAJBOLJI NOGOMETAŠ RIJEKE NAJAVLJUJE PROLJEĆE I NAPAD NA NASLOV PRVAKA 'Jači smo nego jesenas, a glupost je priča da Dinamu titula nije imperativ'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. veljača 2017. 11:36

Od prekobrojnog igrača Dinama do najboljeg igrača HNL-a u jesenskom dijelu sezone. I to u dresu Rijeke, najvećeg konkurenta Modrih u utrci za titulom, u čijem se dresu Franko Andrijašević za samo 13 prvenstvenih utakmica pokazao jednim od najvećih aduta Riječana. Uostalom, pokazale su to i ocijene koje je dobivao za svoje nastupe, Andrijašević je nakon jesenskog dijela sezone vodeći u utrci za Žutu majicu Sportskih novosti i jedna od figura u koju će biti uprto najviše očiju u idućih 16 kola.

Iako je, bez obzira na odlične igre koje je pokazivao već prošle sezone u dresu Lokomotive, na početku njegove riječke epizode postojala određena skepsa, Andrijašević je sa sebe vrlo brzo skinuo epitet odbačenog igrača Dinama i vrlo brzo pokazao da je struka u Maksimiru negdje grdno pogriješila, a ona s Rujevice pravovremeno reagirala.

Rijeka, 171216. 
Stadion na Rujevici.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prva liga izmedju HNK Rijeka i NK Istra 1961.
Na fotografiji: Franko Andrijasevic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Ta pogreška posebno će biti skupa Modrima ako Andrijašević zadrži jesenski ritam zabijanja golova, ali i ako nastavi kao i do sada doprinositi riječkoj ofenzivi u kojoj je postao jedan od ključnih igrača.

Svi odavno igraju

Pitanje koje uoči proljetnog starta visi u zraku je hoće li Rijeka uspjeti zadržati ritam koji je sama sebi nametnula na jesen, kada je momčad Matjaža Keka jako visoko podigla ljestvicu navijačkih očekivanja i nadanja. Neki prvi vjesnik proljeća za Andrijaševića i društvo moglo bi biti već gostovanje u Gradskom vrtu koje, redom to ističu na Rujevici, svi jedva čekaju.

- Baš sam gledao ima li neka liga u Europi osim nas da im nije počelo prvenstvo, svi već odavno igraju pa i mi jedva čekamo taj početak - kaže Andrijašević, ofenzivac Rijeke i novopečeni reprezentativac.

Trener Kek često zna reći da sada više nema nazad, da je letvica očekivanja visoko postavljena, a euforija među navijačima nezaustavljivo buja. Osjećate li neki imperativ prema javnosti i navijačima nakon svega dobrog što ste napravili jesenas i pohvala koje ste dobivali na račun igre?

- Zadnjih mjesec dana je toga bilo manje, ali sada kada krene sigurno će se osjetiti euforija kakva je bila pri kraju polusezone. Trener je jednom prilikom rekao, a ja to potpisujem, da smo tu euforiju stvorili sami igrama, pobjedama i bodovima. Naravno, s time se treba nositi, ali spremni smo na to.

Split, 111216.
Stadion u Parku mladezi.
Nogometna utakmica 19.kola 1.HNL izmedju RNK Split i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Franko Andrijasevic 
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Tijekom ove stanke predsjednik Mišković je izjavio da je Rijeka najjača u HNL-u, jača i od Dinama. Dijeli li i svlačionica takvo mišljenje?

- Dinamo se pojačao, doveo je jaka imena, ali, iskreno, ja ne bih želio ulaziti u to tko je jači a tko nije. Znam što je nama činiti, moramo izbaciti iz glave da smo šest bodova ispred Modrih, igrati kao da prvenstvo počinje ispočetka, a ove priče tko je bolji a tko nije ostaviti drugima. Naravno da pročitamo što je netko rekao iz našeg ili nekog drugog kluba, ali trudimo se da nam to bude dodatni motiv, a ne neko opterećenje.

Bezjak na svome

Kažete da pročitate što izjavljuju iz drugih klubova. Vjerojatno se odnosi to na strelice iz Maksimira da će Atlantic Cup biti jedini riječki trofej, ali rekli su i da im titula nije imperativ. Koju od te dvije njihove poruke treba shvatiti ozbiljno?

- Po meni je glupost da Dinamu titula nije imperativ, na tu izjavu gledam kao na pilu naopako. Najnormalnije je da žele osvojiti titulu i siguran sam da će biti pravo nadmetanje i u međusobnim utakmicama i u utakmicama protiv ostalih. I Dinamo i mi ćemo tražiti pobjede, nema tu neke filozofije i ne bih o tome puno trošio riječi. Rijeka mora gledati samo sebe, mi igrači moramo ostati mirni, bez obzira na tu euforiju oko nas, a iako smo u prosjeku dosta mlada momčad, mislim da imamo glavu za napraviti ono što se od nas očekuje.

Linker
27. travanj 2024 20:43