Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

MATJAŽ KEK UPOZORIO IGRAČE NAKON DRAMATIČNE POBJEDE 'Imamo i mi još puno za raditi i ne treba se zavaravati'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 19. veljača 2017. 18:58

Smireno su obojica trenera nastupili na presici nakon utakmice. Dakako, gostujući Matjaž Kek bio je zadovoljan, domaći Zoran Zekić razočaran. No, činjenica je, iz izjava koje su dali, da su suglasni kako je Rijeka bolja i kvalitetnija. Ono drugo, ono što je "visilo" u zraku i mirisalo na iznenađenje nije se dogodilo. Rijeka je znala što traži u Gradskom vrtu i po što je došla. To je i uzela. Makar, imat će što Kek reći svojim igračima u analizi. A tek Zekić svojima…

- Mislim da smo zasluženo pobijedili u dobroj utakmici. Čestitam igračima, pokazali su gard i kvalitetu. To pokažu momčadi koje imaju svoje motive i svoj cilj, a i koje znaju i mogu pokazati svoje vrijednosti. Bila je to dobra utakmica, bilo je pogrešaka i s jedne i s druge strane, ali tako je to kada momčadi igraju ne bojeći se primiti pogodak. Prva je utakmica uvijek najteža. Ova nam je utakmica iznimno važna jer poslije onog "black outa" koji nas je snašao, pronašli smo način pokazati da možemo i što hoćemo. Pogledat ću još snimku i analizirati pogotke koje smo primili. Imamo i mi još puno za raditi i ne treba se zavaravati. Napravili smo veliki korak, ali još je puno utakmica pred nama. Zanima me svaka sljedeća utakmica, ništa dalje. Andrijašević je u onim trenucima kada se nađe u takvim situacijama hladnokrvan, ali nemam potrebu isticati pojedince. A mogao bih Vešovića koji je u drugom poluvremenu probijao lijevu stranu. No, kažem, bilo je pogrešaka, a momčad je dobro reagirala u presudnim trenucima. Osijek je vrlo dobra momčad i utoliko je ova pobjeda važnija - kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Pohvalio je strateg gostiju s riječke Rujevice i navijače svog kluba koji su potegnuli do Slavonije, do Osijeka, a zna se da to nije kratak put, pa još k tome po ovakvom vremenu. Naravno, najviše je ipak riječi utrošio na vlastite dojmove o derbiju.

I kolega mu s osječke klupe zborio je o igri. Na njegovu žalost morao je poneku knedlu progutati i priznati da je osim snage Rijeke veliki doprinos odlasku u poraz dala i momčad kojoj je podario svoje povjerenje.

- Utakmica je za gledatelje sa strane bila zanimljiva, posebno one neutralne. Puno smo pogrešaka napravili, u zadnjoj liniji u iznošenju lopte, u veznom redu. Prvi gol primili smo iz auta, drugi nakon zakašnjele reakcije... Previše je toga bilo da bi ishod bio drugačiji. Prokletstvo je tog trenerskog posla što smo radili i pripremali se za napadački nogomet. No, sam sebi ne smiješ i ne možeš napraviti takav pritisak kakav smo mi sebi napravili. Što sad reći, možda smo previše željeli i htjeli, ali s toliko pogrešaka se ne može. Kad poslije desetak minuta moram povlačiti poteze i rokade nije dobro. Neki su igrači bili bolji u pripremama nego u ovoj utakmici. Što se može, okrećemo se sljedećem olu. Rijeka je pokazala snagu. Kad to gledam sa strane, onda se uvjerim u njenu kvalitetu, snagu, da Rijeka je moćna. Ne mogu reći da nisam razočaran, ali ne mogu si dopustiti takvo raspoloženje. Čeka nas još puno posla, idemo dalje. Izgubili smo od jakog protivnika iako to ne može biti utjeha. Možda je moglo biti i drugačije, ali nije. Žao mi je, što drugo reći - izjavio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 11:49