Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
DANI BEZ MAESTRA

NEMOGUĆE JE ZAMIJENITI MODRIĆA, ALI... Zinedine Zidane je već odlučio tko je prirodna Lukina zamjena

Po pisanju španjolskog dnevnika AS, trener Reala Zinedine Zidane će ulogu dirigenta u sredini terena nakon ozljede Luke Modrića dati drugom Realovom Hrvatu - Mateu Kovačiću.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2016. 13:57

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je u susretu 2. kolu Lige prvaka ovoga tjedna protiv Borussije Dortmund ozlijedio lijevo koljeno, a još uvijek se ne zna koliko će izbivati s travnjaka (zasad je pretpostavka minimalno tri tjedna).

Hrvatski izbornik Ante Čačić je umjesto Modrića za kvalifikacijske utakmice protiv Kosova i Finske pozvao Marka Roga, a Zidane je zamjenu pronašao u Mateu Kovačiću, piše AS.

"Nemoguće je nadomjestiti Modrića. Hrvat drži rekorde u brojnim segmentima igre (dodavanja, driblinzi, krađa lopte...) i daleko je najkompletniji veznjak Reala. Isto tako, najbolji je u situacijama kada treba razbiti protivnički presing, a u prosjeku po utakmici stvara tri opasna napada nakon ukradenih lopti", piše AS i otkriva rješenje za zamjenu tako kompletnog igrača:

"Kovačić bi bio Modrićeva prirodna zamjena. Modrićev sunarodnjak ispunjava osnovne zahtjeve potrebne za ovu poziciju, a Zidane mu vjeruje. Uostalom, bio je u prvih 11 u europskom Superkupu protiv Seville, a počinjao je i u prvenstvenim ogledima protiv Real Sociedada, Osasune i Villarreala.

Real danas od 16. 15 ima priliku prekinuti seriju remija (1:1 protiv Villarreala, 2:2 sa Las Palmasom te s Borussijom Dortmund u Ligi prvaka), jer u goste na Santiago Bernabeu u 7. kolu Primere dolazi idealan protivnik - osmoplasirani Eibar. Hoće li Kovačić biti taj, saznat ćemo uskoro...

Linker
07. svibanj 2024 12:20