REUTERS/Carlos Sarraf / REUTERS
SLUŽBENO

NESUĐENO POJAČANJE DINAMA POTPISALO ZA ŠPANJOLSKOG VELIKANA Predvodio je Srbe do svjetskog zlata, zabio u finalu, roditelji ga nisu htjeli u Hrvatskoj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2017. 19:37

Jaki španjolski klub Valencia potpisala je petogodišnji ugovor s Nemanjom Maksimovićem (22), a službeno predstavljanje bit će sutra, potvrdio je klub.

Maksimović je jedan od najnadarenijih srpskih nogometaša, a bio je kapetan mlade selekcije do 19 godina koja je postala prvak svijeta, a Maksimović se tada istaknuo i pogotkom Brazilu u finalu u pobjedi vrijednoj svjetskog zlata.

Zanimljivo, za Maksimovića je bio zagrijan i zagrebački Dinamo. Prema tvrdnjama srpskih medija, bivši trener Modrih Zlatko Kranjčar prošlog je ljeta poslao skaute u Astanu gdje je Maksimović tada igrao, a pisalo se da je današnji savjetnik Dinama Zdravko Mamić bio jako zagrijan za posao.

Na kraju se ipak nije realiziralo ništa, spominjala se odšteta od tri milijuna eura, navodno je zapelo na roditeljima mladog Maksimovića koji su podrijetlom iz Krajine i nisu htjeli da im sin igra za hrvatski klub.

Kako bilo, eto Maksimovića u slavnoj Valenciji i najjačoj ligi svijeta, a uskoro će sse priključiti novim suigračima na pripremama.

Inače, 22-godišnjak je nogometni put počeo u Crvenoj zvezdi, ali tamo nikad nije igrao za prvu ekipu nego se kasnije okušao u Domžalama, zatim je otišao u Astanu odakle je i došao u Španjolsku, bez odštete jer mu je istekao ugovor.

Linker
18. svibanj 2024 13:15