Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
DAN POSLIJE

NITKO NIJE VJEROVAO NITI U LEICESTER PA SU UZELI KANTU Nakon tornada na Rujevici, titula za Rijeku više nije utopija

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. rujan 2016. 19:08

Kada je Leicester u završnici prošle sezone ostvario jednu od najvažnijih pobjeda u utrci za naslov prvaka Claudio Ranieri je na pitanje o naslovu prvaka odgovorio: Sad ili nikad!

Nakon sinoćnje predstave to je gard koji bi trebali zauzeti i na Rujevici jer iako je cilj udaljen još 27 kola, Rijeka još nikada od dolaska Damira Miškovića nije ovako deklasirala Modre.

Na stranu slabosti Dinama, Riječani su sinoć bez dvojbe odigrali najbolju utakmicu od dolaska Matjaža Keka na klupu Bijelih, bolju i od povijesnih pobjeda protiv Feyenoorda i Stuttgarta te zadali nove glavobolje društvu iz Maksimirske 128.

Nakon što se uoči utakmice puno pisalo o budućnosti Zlatka Kranjčara na klupi Dinama, igrači u Modrom jučer na Rujevici ničime nisu pokazali da im je stalo do sudbine svog trenera. Baš naprotiv! Bez obzira što je Rijeka odigrala savršenu utakmicu, igrači u Modrom najčešće su statirali i ostavili dojam da su svog trenera pustili niz vodu nakon kritika s kojima je suočen posljednjih dana. Drugog objašnjenja za početničke pogreške igrača poput Schildenfelda, Pivarića ili Sigalija jednostavno nema.

Velike zasluge za to ima i Rijeka. Agresija i visoki pritisak, koji je uz gotovo fanatičnu borbu za svaku loptu, bilo je nešto za što Dinamo nije imao odgovor. Praktički od prve sekunde Rijeka je krenula gaziti, kada su namirisali krv u modroj obrani više nisu stajali i do vrha napunili mrežu najvećeg rivala. Mario Gavranović je počeo priču nakon 17 sekundi, a Marko Vešović zapalio petardu u Dinamovoj mreži. I još su dobro prošli…

Imao je i Dinamo poneki bljesak, na kraju i postigao utješni pogodak, ali na Rujevici je sinoć igrala samo jedna momčad. Rijeka je navijačima priredila nogometnu feštu kakvu su dugo čekali, Riječani su dočekali pobjedu o kojoj će se još dugo pričati. Rijeka opet sanja, nakon sinoćnje partije naslov prvaka više ne izgleda kao utopija…

Linker
10. svibanj 2024 09:18