Sergej Drechsler / Novi list / CROPIX
LUDILO U RIJECI

DAMIR MIŠKOVIĆ IZ SVLAČIONICE JE IZAŠAO S PIVOM U RUCI Prvi čovjek Rijeke napokon razotkrio planove: 'Ako ispunimo jedan uvjet, bit ćemo prvaci!'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. rujan 2016. 00:18

Damir Mišković u pratnji nećaka Matije, 40-ak minuta nakon utakmice Rijeke protiv Dinama, spustio se u utrobu stadiona na Rujevici i uputio prema svlačionici iz koje je izišao - s pivom u ruci. Bilo je veselo na tribinama, po završetku utakmice slavilo se na travnjaku, a budući da se igračima Rijeke nije žurilo iz svlačionice, poprilično je jasno da je i tamo bilo veselo. Nakon što je Rijeka ostvarila drugu najveću prvenstvenu pobjedu protiv Dinama bio je trenutak za dati si malo oduška.

Iako je trening jučer ujutro bio zakazan već za 11 sati, profeštali su i igrači, sigurno je i predsjednik Bijelih koji, koliko god se trudio, nije mogao sakriti oduševljenje nakon jedne od najvećih pobjeda u njegovu mandatu. Njegova boja glasa odavala je koliko je uživao u prekrasnoj rujevičkoj večeri.

- Čestitao bih treneru i igračima, mi ostali smo samo gledali utakmicu i uživali. Predviđao sam da je ovo najbolja Rijeka koju smo imali, druga je stvar hoćemo li nastaviti na taj način do kraja prvenstva, ali definitivno imamo kvalitetu, veliko zajedništvo i mislim da ova momčad može daleko dogurati - rekao je Damir Mišković.

Svi problemi koje je imao Dinamo nikako ne umanjuju pobjedu Rijeke koja dugo nije izgledala ovako goropadno. Kada su igrači Matjaža Keka “namirisali krv” u suparničkim redovima bili su nezaustavljivi što je, u svakom slučaju, dobra naznaka da se Rijeka ravnopravno može nositi s Dinamom.

- Rano je za reći, ali igramo dobar nogomet. Ako nastavimo igrati ovako kako smo igrali do sada, prvenstvo ćemo sigurno učiniti jako zanimljivim.

Ni kada je u dvije utakmice osvojila Kup, ni kada je slavila u Superkupu, pa čak ni kada je prije nešto više od tri godine pod vodstvom Elvisa Scorije na Kantridi pobijedila Dinamo 3:0, Rijeka nije bila ovoliko dominantna u odnosu na Modre zbog čega je navijačka mašta proradila nedugo nakon utakmice.

Ispada da Dinamo nije uspio nadoknaditi prodaju svojih najboljih igrača Roga i Pjace, za razliku od Rijeke u čijim se redovima nimalo nije osjetio odlazak Tomasova, Bezjaka, Samardžića

- Mišljenja sam da puno toga ovisi o trenutnoj formi i ne bih se usudio reći da je Dinamo slabiji. Govorio sam i ranije da su sigurno jaki, jer ne ovise samo o Pjaci i o Rogu, ali trenutno smo mi u boljoj formi i zato smo pobijedili. Dinamo je za HNL, kao i Rijeka, jaka momčad, ali ne trebamo razmišljati o tome već gledati prema naprijed i pokušati napraviti ono što smo se dogovorili.

Nije Mišković rekao što su se dogovorili, ali njegov idući odgovor sugerira što bi to moglo biti. Iako je tek odigrana četvrtina prvenstva, naslov prvaka više se ne čini utopijom.

- Ako navijači i svi ostali simpatizeri kluba napune Rujevicu i kada su manje utakmice mislim da možemo ove godine otići daleko. Mislim da ovo može biti naša sezona!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 21:10