Hajduk.hr
PA OMAR BABOU

18 MU JE GODINA TEK Mladi kapetan Hajduka napustio Poljud, a stigao kapetan mlade reprezentacije Gambije i odmah zabio za Bijele!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2017. 13:29

Mladi gambijski reprezentativac Pa Omar Babou, 18-godišnji krilni igrač novi je igrač Hajduka.

Proteklu je sezonu nastupao za U-19 momčad izraelskog kluba Hapoel Ramat HaSharon gdje je u 27 nastupa 21 put tresao mrežu, a ujedno je i kapetan U-20 reprezentacije Gambije za koju je do sada upisao 8 nastupa i postigao četiri pogotka.

Babou se već priključio drugoj momčadi Hajduka koju vodi Siniša Oreščanin te u debiju prije nekoliko dana postigao i prvi gol u bijelom dresu. Babou još uvijek nema pravo nastupa u Drugoj HNL.

I stoper Goran Gruica (31) novi je član druge momčadi Hajduka koja u nedjelju otvara prvenstvo u Drugoj HNL protiv Kustošije na Poljudu s početkom u 17 sati. Gruica je izdanak Hajdukove omladinske škole, igrao je za Mosor, Dugopolje i Šibenik, te je bio član nekadašnjeg prvoligaša Splita, a dolazi iz redova Solina. S Bijelima je potpisao ugovor do kraja sezone.

Dosadašnji kapetan druge momčadi Bijelih stoper Zvonimir Milić (23) otišao je na sedmodnevnu probu u redove talijanskoga drugoligaša Carpija, trenirat će s njima i postoji mogućnost da ostane. Put Italije je otišao i branič Luka Dumančić (18) koji je prešao u Serie D, ekipu Albalonga koja je podružnica Torina.

Linker
05. svibanj 2024 15:50