Miljenko Karacic /
REPREZENTATIVAC NAJČUDNIJE DRŽAVE

AKO NEĆE MUHAMED BRDU, ONDA ĆE BRDO MUHAMEDU Legenda Hajduka nije postala izbornikom Sjeverne Koreje, ali je zato dobio zanimljivo pojačanje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2017. 00:34

So Hyon-Uk, čovjek s 14 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Koreje, stigao je na probu u mostarski Zrinjski kojeg trenira legenda splitskog Hajduka Blaž Slišković, prenose mediji iz susjedne države.

Hyon-Uk ima 25 godina, a dosad je igrao za klub imena April 25, a od ukupno 14 nastupa za nacionalnu selekciju, četiri su bila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine gdje se Sjeverna Koreja nije uspjela plasirati među posljednjih 12 momčadi.

Ispali su u krugu prije završivši drugi iza Uzbekistana s pet bodova manje, a najveći doseg im je bio plasman na SP u Južnoafričkoj Republici 2010. godine kada su ispali u skupini s Brazilom, Portugalom i Obalom Bjelokosti.

Zanimljivo, Slišković je prije nekoliko godina bio u kombinacijama za izbornika Sjeverne Koreje, ali do dogovora ipak nije došlo.

B
Fedja Krvavac/ALL / ALL

- Znate kako se odlučuje u Sjevernoj Koreji, osoba koja je direktno involvirana u te poslove, čija je posljednja, koja drugim riječima definitivno svojim potpisom amenuje i daje zeleno svijetlo u takvim slučajevima, pogađate riječ je o izvjesnom generalu, upravo u trenutku kad je trebao staviti svoj potpis i označiti definitvan pristanak morao je hitno na operaciju prostate, a sad čekamo da se oporavi - govorio je tada Slišković, netom prije nego je sve propalo.

Eto, kada već 'Baka' nije otišao u Sjevernu Koreju, najizoliraniju zemlju svijeta s diktatorom na čelu, barem je jedan Sjvernokorejanac stigao njemu...

Linker
17. svibanj 2024 03:18