Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
PROBLEM REALIZACIJE

BUGARIN ŽELI POTVRDITI DA SE NA MAKSIMIR NIJE DOŠAO BRANITI Petev 'koristi' Vatrene kako bi što bolje uigrao napad

Trenera “modrih” ne zanimaju obrambeni rekordi, u stanci će najviše raditi na napadačkim akcijama
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. studeni 2016. 16:00

Ivajlo Petev je dočekao lijepu vijest, i to iz ordinacije: menisk Borne Sose nije u lošem stanju kako se mislilo, nije potrebna ni operacija, štoviše, mladi lijevi bočni koji je bio prekrižen do kraja jeseni smije normalno trenirati i ulazi u konkurenciju već za utakmicu s Istrom 1961!

Treneru Dinama važno je i da Sosa ostaje u Maksimiru jer je otkazao kvalifikacijski turnir U-19 reprezentacije koji danas započinje u Crnoj Gori, izbornik Ferdo Milin ima za lijevi bok na raspolaganju Silvija Anočića iz Rome. Kako je Pivarić u hrvatskoj A-vrsti, Petev će, dakle, imati bar jednog lijevog beka da uigrava zadnju liniju.

Zagreb, 190816. 
Stadion u Maksimiru.
Nogometna utakmica prve MAXtv lige izmedju Dinama i Splita.
Na fotografiji: Josip Pivaric.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Josip Pivarić

Dakako, očekujemo da strateg ‘modrih’ odustane od petorice u zadnjoj liniji za preostala dva kola Lige prvaka, Sigali, Schildenfeld i Benković nisu trojac koji može uspješno funkcionirati zajedno osim u završnicama utakmica kada suparnik opsjeda ‘modra’ vrata. Petev je svoje najbolje rezultate s Ludogorecom i AEL-om iz Limassola napravio sustavom 4-2-3-1, koji koristi i u HNL-u, gdje Dinamo pod Bugarovim vodstvom u pet utakmica nije primio gol. Nadalje, Petev uopće nije trener defenzivac, njegov Ludogorec je igrao dopadljiv napadački nogomet i postizao prosječno 2,14 golova po utakmici, takav stil igre sačuvao je do danas. Zanimljivo, potpuno isti prosjek postignutih golova imao je i Dinamo pod trogodišnjim vodstvom Zorana Mamića.

Šteta je što tijekom stanke na raspolaganju nema i Ćorića, koji bi mogao dobiti veću minutažu u A-reprezentaciji, no ovako će se treneru moći nametnuti Fiolić, koji tek traži mjesto pod plavim suncem, a na čijem je dovođenju inzistirao Kranjčar. Ljevonogi kreativni vezni igrači bogatstvo su za svaku momčad i trenera...

Tom Dubravec / Hanza Media
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Inače, kad spominjemo Fiolića, baš je njegov pogodak za Lokomotivu protiv Dinama u 1. kolu ovog prvenstva prekinuo niz ‘modrih’ bez primljenog pogotka koji je trajao od 29. kola prošlog prvenstva. Rekord drži Dinamo Krune Jurčića iz proljeća 2013., deset utakmica u dva mjeseca, 951 minuta čiste mreže Kelave. Za izjednačavanje tog rekorda trebalo bi završiti jesen bez primljenog gola, a ‘purgere’ čekaju Osijek i Hajduk u gostima te Rijeka doma.

Peteva, dakako, ne zanimaju rekordi nego bodovi, goli rezultat, a više od čiste mreže navijače zanimaju pogoci u suparničkima. I ne samo navijače nego i vodstvo kluba: s jedne strane je za diku produktivna omladinska škola, a s druge za sram nula u rubrici postignuti golovi i to jedina od 80 klubova u eurokupovima. Svjestan je toga zasigurno i Bugarin i zato će, nakon dva slobodna dana, na treninzima koji počinju ove srijede u Maksimiru, naglasak biti na uigravanju napadačkih akcija.

Linker
05. svibanj 2024 03:18