Duje Klarić/Cropix
STIGLA PRVA POJAČANJA

Bugarov plan: Prvo Kupres, pa 'glazura' u Austriji. Miličević i Luštica potpisali

Prozivka je zakazana za četvrtak, prva dva dana hajdukovci će samo obaviti testiranja i liječničke preglede, a počet će trenirati od 11. lipnja. Reprezentativci imaju slobodno sve do 17. lipnja
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. lipanj 2011. 13:42

Kupres i Bad Kleinkirchheim nove su destinacije Hajdukovih priprema, dakle ovog ljeta ne odlazi se na Pohorje, premda je već bilo bezecirano, nego je u điru opet neka davnašnja kombinacija, nešto sasvim slično što je kombinirao Miroslav Ćiro Blažević kao trener Hajduka u ljeto 2005. godine. Tada se Hajduk također pripremao u Austriji, baš u tom zimovalištu, služeći se istodobno i Kupresom kad je vježbao nešto kasnije, u rujnu, u reprezentativnoj pauzi za maksimirski derbi protiv Dinama.

Uglavnom, prozivka je zakazana za sutra, u 9.30 sati, prva dva dana hajdukovci će samo obaviti testiranja i liječničke preglede, a počet će trenirati od 11. lipnja. Reprezentativci imaju slobodno sve do 17. lipnja.

Na Kupres se odlazi 21. lipnja, tamo je trener Krasimir Balakov već pregledao terene, što na Kupresu, što u Tomislavgradu, kažu da je već uočio jednu “strmu strminu”, ajme i kuku! Bude li radio kao i bugarski mu prethodnik Ivan Vucov, bit će to pakleno ljeto “bijelih”, spašavaj se tko može!

Nakon tjedna pakla na Kupresu i predaha u Splitu kreće se u Bad Kleinkirchheim, od 4. do 13. srpnja, tamošnje “toplice u dvorištu kod crkvice” trebale bi donijeti i relaks uz garnirung prijateljskih, kontrolnih utakmica.

Potpisali Miličević i Luštica

U Poljudu du u podne predstavljen nova pojačanja bijelih - Ljubo Miličević i Steven Peter Luštica. Ugovore su potpisali na 4 (Luštica), odnosno dvije godine (Miličević).

- Vidim se na poziciji veznog igrača. Vjerujem da ću izboriti mjesto u momčadi. Sve momke znam, s njima sam trenirao tri mjeseca, odlično su me primili – kazao je Luštica, 20-godišnjak rođen u Canberri, koji je je za australsku U-20 vrstu upisao 20 nastupa

Stoper Miličević je rođen na 70. Hajdukov rođendan, 13. veljače 1981. godine u Melbourneu, Iza sebe ima zapaženu karijeru u Australiji i Švicarskoj gdje je bio i kapetan momčadi i mlade reprezentacije.

- Mama ljubi mene za rođendan, a ja Hajdukov dres – našalio se Miličević.

- Volio bih da nam se pridruži i Joe Šimunić. Bila bi mi i čast i zadovoljstvo igrati s tako velikim igračem – kazao je.

Koliki su iznosi ugovora, nije rečeno, već je samo sportski direktor Milo Nižetić kazao kako se autralski dvojac „uklopio u poslovnu politiku“.

Miličević iza sebe ima zapaženu karijeru u Australiji i Švicarskoj gdje je bio i kapetan momčadi i mlade reprezentacije, Luštica je za australsku U-20 vrstu upisao 20 nastupa...

Linker
01. svibanj 2024 10:38