Simon Hofmann / Bongarts/Getty Images
GOL ZA PAMĆENJE

EFIKASAN I ATRAKTIVAN Kramarić nakon fantastičnog gola, jednog od najljepših u karijeri: 'Mnoge sam podsjetio na Del Piera'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. ožujak 2017. 09:28

Čudesan gol! Andrej Kramarić zabio je svoj osmi pogodak ove sezone u Bundesligi, uz 7 asistencija, no s kakvim nas je god golčinama već počastio, ovo je bilo svemirski. Kad je Alessandro del Piero tako zabijao, svi su se klanjali, a Del Piero iz Zagreba nadmašio je i Il Pinturicchija.

- Hvala na čestitkama, čuo sam, mnogi mi govore - Del Piero. Sjetili su se, asocirao sam ih… - smije se Kramarić. Je li to dosad najbolji koji ste zabili?

- Ha, rekao bih da su tri ravnopravna, ne bih se mogao opredijeliti. Za Rijeku protiv Lyona, za reprezentaciju sa Sjevernom Irskom i ovaj. Posve su drukčiji konteksti Rijeke, reprezentacije i Hoffenheima.


-.-.-.

Ako vi ne možete, mi ćemo ipak reći - ovaj je TOP. Po tehničkoj izvedbi kakav bi uopće mogao biti bolji.

- To da, bila su trojica igrača na meni, pa sam se izvukao malo prema van, i bilo je, ajmo reći, najteže pogoditi. Išao sam prema desno, skroz oko zadnjega, već sam bio unatrag, ali zabio sam idealno - priznao je ipak Kramarić.

Reakcije suigrača i trenera?

Spreman za Ukrajinu

- Čestitali su svi, oduševljeni su.

Boli vas još peta ili to prošlo?

- Ma još igram pod tim zaštitama, bandažama, ali ide nabolje. Više ne moram dobivati injekcije da bih nastupio.

Kad vidimo takve poteze, ne bismo pomislili da vam nešto smeta.

- Ne žalim se, ide u pozitivnom smjeru, nadam se da će se tako nastaviti.

Simon Hofmann / Bongarts/Getty Images

Utakmica je završila 1:1, iako je Hoffenheim bio kvalitetniji i bliži da uzme čitav plijen.

- Je, bilo je tako i nadam se da na kraju sezone nećemo žaliti za tim propuštenim bodovima. Bili smo bolji, ne samo u toj utakmici, nego i u nekim prijašnjima, a završavalo je neodlučeno.

Četvrti ste, imate bod manje od trećeg Dortmunda, bi li vas to zadovoljilo na kraju?

- Mislim da bi u klubu svi bili sretni s četvrtom pozicijom, a onda je sve moguće…

Značilo bi kvalifikacije za Ligu prvaka, ali kao treći išli biste izravno u skupinu elitnog natjecanja, cijelo ljeto biste bili slobodni od Europe.

- Da, jasno da bi to bilo puno bolje. Vidjet ćemo…

Zadovoljniji ste sada s formom.

- Jesam. Može biti i bolje, jer nisam ni blizu situaciji kad sam sto posto spreman. Nisam ni igrao u punom tempu, niti pošteno trenirao, pa moram biti sretan s postignućima.

Rijeka, 040616.
Stadion Rujevica.
Prijateljska nogometna utakmica reprezentacija Hrvatske i San Marino.
Na fotografiji: Andrej Kramaric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Andrej Kramarić

Bliži nam se reprezentacija, dovoljno ste zdravi da budete na dispoziciji izborniku?

- Jesam, tu sam, spreman sam koliko sam u prilici biti.

Koliko znate o Ukrajini?

- Nisam ih nešto specijalno pratio ni gledao, svi znamo načelno kakvi su, da su dobri, talentirani, da imaju kvalitetne igrače, bit će to teška tekma. I zanimljiva. Ponovno smo domaćini pred navijačima, uzdam se da će biti koliko-toliko ispunjen stadion. Idemo na tri boda, da se još malo više približimo onome gdje nam je mjesto - Rusiji.

Eto, kazao je Davor Šuker da ova utakmica znači kisik HNS-u. Mislio je vjerojatno i na važnost da na tribinama sve prođe u redu. Koliko je za vas igrače bitno kakva će atmosfera prevladavati na stadionu?

- Normalno da je svakom igraču stalo da bude dobro ozračje na tribinama, da ne bude problema, ali kad si na terenu ne razmišljaš ni o čemu drugom, samo se fokusiraš na loptu.

U jesenskom dijelu ste više asistirali, sad opet puno zabijate. Ispada da je s bolnom petom bilo lakše tresti mreže nego razigravati.

- Dobro je i jedno i drugo, a kad se zbroji je najbolje. Još da uđemo u Ligu prvaka, pa to bi bilo fantastično - zaključio je Kramarić, čiji se pogodak ovoga vikenda vrti u cijelome svijetu. Napravili smo listu pet njegovih najatraktivnijih u karijeri, a ima sličnih još. I ona dovoljno govori kako zabija Kramarić - nerijetko briljantno!

Linker
27. travanj 2024 04:31