Igrači Union Berlina

 Beautiful Sports/luciano Lima/imago Sportfotodienst/profimedia
KRAJ CRNE SERIJE

Kaos je trajao 105 dana, a onda se pojavio Hrvat: ‘Ako me niste poznavali, sada me znate. Čista emocija‘

‘Iza nas je dugotrajno razdoblje patnje, danas ćemo sretni u krevet‘, poručio je veznjak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. prosinac 2023. 22:50

Prije 14. kola Bundeslige, berlinski Union posljednju je pobjedu upisao 26. kolovoza. Slavili su protiv Darmstadta 4:1 u drugom kolu, prethodno istim rezultatom nadigrali i Mainz. Tko bi nakon tako dominantnog starta mogao i pomisliti da će prošlogodišnju senzaciju zahvatiti tako ružan niz?

Prošlo je, naime, 14 utakmica u svim natjecanjima ili točno 105 dana, a Union nije ostvario trijumf. Prošlosezonska senzacija u aktualnoj je utrci praktički konstantno bila u crvenoj zoni, stajalo je to posla Ursa Fischera, koji je prema mnogima dobio i previše kredita. Zatim je, možda i pomalo iznenada, za klupu berlinskog kluba sjeo Nenad Bjelica.

Hrvatski stručnjak debitirao je u Ligi prvaka 1:1 remijem s Bragom. Nisu Nijemci bili suviše oduševljeni, baš suprotno, jer portugalska je momčad sat vremena imala igrača manje, pa uspjela zaraditi bod. Na koncu, Union je tim porazom izgubio sve šanse za plasman u iduću fazu.

image

Nenad Bjelica

MATTHIAS KOCH Dpa Picture-alliance Via Afp

Trebao je Bjelica zatim voditi momčad protiv Bayerna. Bilo bi to "vatreno" krštenje u Bundesligi, no snijeg u Bavarskoj odgodio je susret, a odigrat će se 24. siječnja. Priznao je Hrvat da mu odgoda nije smetala.

- Iskreno, dobro nam je došla. Momčad trenutno nije u dovoljno dobrom fizičkom stanju za tako zahtjevan ogled.

Stoga je Bjeličin "zakašnjeli" debi stigao u ogledu s Borussijom M‘Gladbach, a Union je napokon prigrabio tri boda 3:1 pobjedom. Barem privremeno klub se izvukao iz crvene zone, sada je na 15. mjestu s 10 bodova, no do kraja kola mogli bi ga prestići Köln i Mainz, ovisno kako završi njihov međusobni ogled sutra.

- Ako me niste poznavali, sada me znate. Bila je ovo čista emocija, odlična atmosfera na našem stadionu. Svaki igrač danas dokazao je da momčad ima veliko srce, a to mi je jako važno Sretan sam zbog igrača, navijača i svih koji vole Union. Dobili smo zasluženo pobjedu, možemo biti veseli - podvukao je Bjelica poslije pobjede.

Rani Khedira, koji je ovih dana kazao da vjeruje u sretnu budućnost Uniona, kazao je da je klub napokon poprimio željeno izdanje.

- Ovo je igra Uniona od prvog do zadnjeg slova! Dosljedno, aktivno, strastveno,solidarno... Danas smo imali sve ono što nam je nedostajalo posljednjih tjedana i zasluženo slavili. Nevjerojatan osjećaj, tim više što je iza nas dugo razdoblje patnje. Danas ćemo zaspati sretni - rekao je Bjeličin veznjak.

Linker
03. svibanj 2024 13:16