Niko Kovač

 Pepphoto/horst Mauelshagen/imago Sportfotodienst/profimedia
NEZGODNA SITUACIJA

Niko Kovač kritizirao suce, sportski direktor progovorio o smjeni Hrvata: ‘Ovo je brutalno teška faza‘

Wolfsburg je iz posljednjih osam ligaških utakmica izvukao tek četiri boda
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. prosinac 2023. 21:49

Nakon ispadanja iz kupa u srijedu, Wolfsburg Nike Kovač loše se proveo i protiv Freiburga u subotnjoj utakmici 14. kola Bundeslige. Momčad hrvatskog stručnjaka izgubila je 0:1 pogotkom Michaela Gregoritscha u 74. minuti. Osmi je to ligaški poraz za Vukove.

- Bila je to više nego pristojna utakmica mojih nogometaša. Ne samo igrom, već i trkom i borbom. U Kupu smo igrali 120 minuta, a Freiburg nije imao utakmicu preko tjedna. Svejedno su moji igrači pokazali vrhunsku formu. Nedostajalo je i malo sreće, a naravno i da igrači trenutno imaju u glavama loše rezultate iz posljednjih utakmica - rekao je Kovač nakon poraza.

Bivši izbornik Hrvatske smatra i da je sudac trebao pokazati na bijelu točku nakon duela Merlina Röhl i Joakima Maehlea.

- Govorilo se da će se ovakve situacije kažnjavati najstrožom kaznom. Ne radi se o ozbiljnom prekršaju, ali protivnički igrač stao je Joakimu na put. Sudac nije vidio ili nije želio vidjeti. Tako je kako je.

Wolfsburgu je ovo treći poraz u nizu, posebno ih je uzdrmao onaj kod Bochuma (1:3) u prošlom kolu. U široj slici, Kovačeva momčad upisala je tek četiri boda iz posljednjih osam ligaških susreta. Ususret tomu, novinari su se obratili sportskom direktoru kluba Marcelu Schäferu s pitanjem o budućnosti hrvatskog trenera.

- Ovo je brutalno teška faza, potrebno je što prije izaći iz nje. Prije ili kasnije morat ćemo to učiniti, kritike koje stižu su opravdane. Ne mičemo se, stojimo na 16 bodova, to nije ono što namjeravamo i što želimo - započeo je Schäfer, pa otkrio da Kovač može biti miran.

- Ostajem pri svom stavu: Nema rasprave o trenerima. Ali također znamo da stvari trenutno nisu najbolje. No, osjećam da je momčad živa, da pokušava popraviti stvari i zajednički se uhvatiti u koštac s problemima. Vjerujem da ćemo uspjeti - zaokružio je sportski direktor.

Kovač ima priliku popraviti dojam na gostovanju kod pretposljednjeg Darmstadta u idućem kolu, a zatim će na Alianz Arenu protiv Bayerna.

Linker
05. svibanj 2024 07:45