DANIEL ROLAND/Afp
NIŠTA OD SENZACIJE

Svađe i sukobi pali su u zaborav. Zvijezda ostaje u Bayernu, a najveći gubitnik je Igor Tudor

‘Ponudite mi novac i doći ću! Morate platiti transfer i ću doći kod vas‘
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2023. 19:21

Iako je nedavno njemački novinar Florian Plettenberg za Sky Germany izjavio kako su male šanse da će Sadio Mane i iduće sezone nositi dres Bayerna, a pogotovo uslijed pogoršanih odnosa u svlačionici nakon sukoba s Leroyjem Saneom o čemu smo pisali, sada Fabrizio Romano nudi drugačiju varijantu.

"Igračev agent je potvrdio kako Mane želi ostati u Bayernu i sljedeće sezone. Ima odličan odnos s trenerom Tuchelom i nada se da će ostati i osvojiti naslove sljedeće sezone", napisao je talijanski stručnjak za transfere na svojim društvenim mrežama.

U jeku zbivanja oko 31-godišnjeg senegalskog napadača gdje su ga mediji povezivali s eventualnim povratkom na otok, točnije u Liverpool, rodila se jedna ideja na jugu Francuske. Naime, Mane se ne tako davno deklarirao kao navijač Marseillea, momčadi u kojoj trenutno trenersku funkciju vrši Igor Tudor.

Priča seže još u veljaču prošle godine. Tijekom proslave naslova prvaka Afričkog kupa nacija, Mane je sa svojim suigračem, Papa Gueyeom, aktualnim igračem Marseillea na posudbi u Sevilli, za prijenos uživo izjavio:

- Marseille, potrudi se! Ponudite mi novac i doći ću! Morate platiti transfer i ja ću doći kod vas - rekao je Mane za video koji je Gueye proširio na svojim društvenim mrežama.

Naravno, ne radi se ni o čemu službenom, ali je ponudilo dovoljno motiva Francuzima da iskoriste tu situaciju i krenu ga dozivati u OM iako bi klub za njega morao iskeširati minimalno 40 milijuna eura (kolika mu je vrijednost na Transfermarktu), što bi bio ‘debelo‘ najskuplji transfer u povijesti francuskog kluba. Rekord trenutno drži Portugalac Vitinha koji je zimus iz Brage stigao za 32 milijuna eura.

Nakon šest provedenih sezona u Liverpoolu, Mane se u svojoj premijerki u Bundesligi snašao tako što je u 24 ligaška nastupa zatresao mrežu sedam puta i sedam puta asistirao za pogodak. Zbog ozljede koljena bio je van stroja od studenog, zbog čega je propustio i SP u Kataru, a u pogon se vratio tek krajem veljače.

Linker
18. svibanj 2024 19:58