ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON/Dpa Picture-alliance Via Afp
MINI EGZODUS

Nakon sukoba u svlačionici dvije zvijezde napuštaju Bayern: ‘On više nije onaj sretan dečko‘

Sadio Mané nije zadovoljan minutažom, a João Cancelo vratit će se u Manchester City
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 16. svibanj 2023. 14:17

Sadio Mane izrazio je želju napustiti Bayern na kraju sezone. Senegalac je pod novim trenerom Thomasom Tuchelom odigrao tek šest od 11 utakmica i nije zadovoljan dobivenom minutažom. Najrealnija opcija je povratak u Premier ligu u jedan od klubova koji bi mogao istrpjeti njegovu visoku plaću od 20 milijuna eura godišnje.

"Trenutno, ovo nije Sadio Mane iz Liverpoola. Vidi se što mu je učinila ozljeda prije Svjetskog prvenstva u Kataru. Nema istu brzinu, nije toliko dobar u driblingu, njegov govor tijela je loš. On više nije onaj sretan dečko", prokomentirao je novinar Sky Germany Florian Plettenberg.

Plettenberg također naglašava da se situacija u svlačionici iznimno promijenila, pogotovo nakon sukoba s Leroyem Saneom nakon poraza od Manchester Cityja u Ligi prvaka, te da se mnogo igrača udaljilo od Manea, stoga je Senegalac sigurno jedan od kandidata za transfer listu.

Još jedan igrač koji će napustiti Bavarce na kraju se sezone je João Cancelo koji se od siječnja nalazi na posudbi u Münchenu iz Manchester Cityja.

Bayern ima opciju otkupa njegovog ugovora za 70 milijuna eura teško da će iskoristiti tu priliku. Cancelo je od dolaska u Bayern odigrao 19 utakmica uz jedan pogodak i šest asistencija, dok je Mane u 37 utakmica postigao 12 pogodaka i šest asistencija.

Linker
26. travanj 2024 10:56