CROPIX
NIJE ŠTEDIO KOMPLIMENATA

ĆIRO SE SUPROTSTAVIO ČAČIĆU ZBOG JEDNOG SUDIONIKA DANAŠNJEG OKRŠAJA 'On je 'je*eni' centarfor, daje lopte kao Modrić, a zabija majstorski'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. travanj 2017. 15:30

Miroslavu Ćiri Blaževiću bi se mogla napisati knjiga ili, točnije, nekoliko njih. Za pisati o njegovu životu trebao bi vam - jedan život. “Trener svih trenera” voli navratiti u kafić Charlie u centru grada, lociran tridesetak metara od Trga bana Jelačića. Tamo smo zasjeli jedan dan, pa uz kavu lagano čavrljali o svemu i svačemu.

Za koga navijate u današnjem velikom derbiju?

- Genetski sam dinamovac. Ali sad navijam za Rijeku! Želim da Rijeka bude prvak. Nogometni svijet u Hrvata se zasitio monopola. Kad je netko jedanaest puta zaredom prvak, onda više liga nije zanimljiva, izgubila je svoj čar. Sva sreća za hrvatski nogomet da se rodila jedna Rijeka, da je došao predsjednik Mišković. On je od mrtvaca napravio šampiona!

Pomogao je i Matjaž Kek, zar ne?

- Kek je apsolutno dobar trener. Ne samo što radi rezultat, nego i stvara igrače. Od Benka napravi fenomena, od Kramarića fenomena, sad od Andrijaševića. Franko Andrijašević je jedan od najvećih igrača Hrvatske! Rekao sam Čačiću: ‘Kako si mogao da ga ne pozoveš?’ On mene tada izbombardira argumentima da ima tri-četiri centarfora, da što će mu Andrijašević? A Franko može konkurirati svakome. On nije centarfor, on je, baš tako napiši, jer nema boljeg opisa - ‘jebeni’ centarfor. Daje lopte kao Modrić, a zabija majstorski. To je tako plemeniti igrač da je nepojmljivo kako nije bio zapažen. Ali Kek je od njega napravio čudo. Poštujem Keka, makar je i on imao krizna razdoblja. Ali ga je Mišković čuvao.

Kakav je predsjednik i čovjek Damir Mišković?

- Prvo, on je također - manga! Ali ne u pežorativnom smislu. Sve čini da razveseli nogometni puk. Uspio je u Rijeci i šire mobiliziirati sve, od djece do baka i djedova, svi su sada za Rijeku. Nikada nemojte zaboraviti da je Rijeka bila mrtva dok se nije pojavio Mišković. To je najbolja potvrda onoga što stalno propagiram - ne možeš ništa bez para. Ako nemaš pare, nemaš ni jare!

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Hvalite Keka, kakav vam je Ivajlo Petev?

- Mislim da je Petev kvalitetan trener. Gotovo sam siguran da je kvalitetan. E sad, danas ću vidjeti koliko je doista kvalitetan. Jer najvažniji ljudi su treneri ili izbornici. Jest, sve drugo je važno, pogotovo već spomenuti novac, ali trener je glavni. Za očekivati je da Rijeka danas igra malo zatvoreno, jer Riječanima ‘igra’ i bod. Strategija igre je najvažnija, zato me danas tako jako zanima kakvu će smisliti Petev. Zato danas ajde da vidimo Keka i Peteva, da vidim trenere kakvu će strategiju postaviti...

Linker
30. travanj 2024 20:21