Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
DRAMA DOBILA EPILOG

DOŠLO JE DO ZAOKRETA U SENZACIONALNOM TRANSFERU MARIJA GAVRANOVIĆA Bio je blizu Dinama, onda je uslijedio zastoj - pa ipak dolazi, ali u siječnju?!

Cijeli dan priča o neočekivanom transferu Rijekina napadača Marija Gavranovića u Dinamo, zasigurno glavnog konkurenta za naslov prvaka. Najprije se činilo da je blizu potpisa, pa je došlo do preokreta. Kako stvari stoje, Gavranović dolazi u Dinamo, ali na zimu, trebao bi potpisati u siječnju...
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 31. kolovoz 2017. 23:30

Nešto iza 18 sati, dok je na obližnjim terenima trenirala hrvatska reprezentacija, nedaleko ulaza u klupske prostorije parkirao se Mercedes na kojem je, vidi simbolike, pisalo “Zajedno smo Rijeka”! Neki su rekli da je to auto Marija Gavranovića, drugi tvrde da je u njemu bila riječka delegacija. Ali, time je trakavica i drama, kakvu je neočekivano ponudio zadnji dan prijelaznog roka dobila novu dimenziju. Rijekin službeni automobil, kao dokaz da se događa nešto veliko, da se spreman šokantan transfer.

Dinamo je, dakle, ujutro krenuo po Rijekina Marija Gavranovića, triput se sve činilo gotovim, pa propalim, bila je to utakmica koja do završnih sati mercata nije dala naslutiti na koju će stranu prevagnuti. Već u popodnevnim satima iz Maksimira, ali i s Rujevice, proširila se vijest da je Mario Gavranović novi igrač Dinama, čak i iz krugova igrača naša dva trenutno najveća rivala stizali su takvi signali. Mario Gavranović sve je dogovorio s Dinamom, u Maksimiru bi, navodno, trebao zarađivati dvostruko više nego u Rijeci, dakle, oko pola milijuna eura.

Blizu isteka ugovora

S obzirom da mu idućeg ljeta istječe ugovor s Rijekom, da novi nije potpisao, nije nelogično da je već sada počeo razmišljati o svojoj budućnosti. Nije prvi put ovog ljeta da se pojavila priča kako će Gavranović u Dinamo, govorkalo se o tome i ranije, međutim, okolnosti su bile takve da do tog transfera nije moglo doći. Niti je Rijeka htjela u tome razmišljati, niti je Dinamo želio ulaziti u tu priču, pogotovo ne dok ne “počisti” svoje dvorište, gdje su Hodžić i Henriquez u špici, Olmo, Ćorić, Gojak na polušpici, Soudani, Fernandes... Činilo se kao da će priča nastavak dobiti tek na zimu, no jučer je sve eskaliralo, Gavranović se s Dinamom, očito, sve dogovorio.

Šok na Rujevici

Dakako, da na Rujevici nije baš ta informacija zadnji dan prijelaznog roka dočekana s odobravanjem. Nitko to nije očekivao, u idealnim planovima Rijekinih ljudi Gavranović bi igrao Europsku ligu, onda na zimu otišao. Pola godine prije isteka ugovora mogao bi klub još nešto i zaraditi. Pa onda, ako ode i u Dinamo, nema problema, to ne mogu spriječiti, ako je zadovoljan, ako misli da mu je Dinamo sigurna “luka”, u redu, njegov izbor.

Ali, ovo što se događalo u četvrtak šokiralo je sve na Rujevici, nisu mogli reagirati za dovođenje zamjene u zadnji tren, nisu željeli pustiti Gavranovića u Dinamo. Pa su krenule priče da Rijeka želi novac i nekoliko igrača, čuli smo razna imena, od Stojanovića, Fiolića, Pavičića, Kneževića... Onda se pojavila i svota od milijun i pol eura, a kad su se svi igrači Dinama koji su bili spominjani pojavili na treningu Modrih. Navodno, Pavičić nije bio u prvi mah oduševljen posudbom, ali na kraju je ona dogovorena, dečko s Jaruna će na Rujevicu do kraja sezone, uu pravo otkupa.

Kako će se vratiti?

Završio je i trening reprezentacije, na kojemu se također pričalo o Gavranoviću kao novom igraču Dinama, ali Rijeka na kraju nije dala zelenio svjetlo. Gavranović u Maksimir može tek na zimu, transfer sinoć nije zgotovljen, ali u siječnju bi trebao biti.

Nevjerojatan zaplet, kojemu se kraj nije nazirao do večerašnjih sati, tko je na kraju profitirao. Rijeka jest, dobila je još jednog igrača koji bi mogao oživiit karijeru na Rujevici. On, također, Pavičić bi u Rijeci mogao biti glavni igrač. Profitirao je i Dinamo, želio je Gavranovića, na kraju će ga na zimu dovesti povoljno.

Ali. što će dotad biti s Gavranovićem? Hoće li ga u Rijeci htjeti, hoće li uopće do zime igrati, kako će ga dočekati navijači? Daleko je siječanj... Premda, službeno će i u Maksimiru i u Rijeci reći da se nije dogodilo ništa, da Gavranović nije tema...

Linker
04. svibanj 2024 11:48