CROPIX
'IGRAČ IDE ZA NOVCEM'

RIJEKIN PREDSJEDNIK RASVIJETLIO POZADINU 'SLUČAJA GAVRANOVIĆ' 'Nismo ga pustili jer Dinamo nije bio spreman platiti adekvatnu odštetu'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. rujan 2017. 20:51

Rijeka je završne sate prijelaznog roka proživljavala u pravoj drami zbog želje Marija Gavranovića da Rujevicu zamijeni Maksimirom.

- Zašto u drami? - odmah se začudio Mišković: - Pa mi smo u četiri dana doveli pet sjajnih igrača, praktički pet reprezentativaca. Jedan igra za Grčku, drugi za Australiju, treći za Ganu, a Pavičić i Puljić su igrali za mlađe reprezentacije Hrvatske. Hej, pet takvih igrača u četiri dana, a ukupno njih 11 u kompletnom prijelaznom roku. I svih 11 s dobrim referencama. Ali to valjda nije bitno, bitan je Gavranović...

A što je s njim sad? Hoće li i dalje konkurirati za momčad, jer nije baš ispao korektan prema klubu? Želio vas je zadnjeg dana prijelaznog roka staviti pred zid, a i kako će ga navijači gledati nakon što je svim silama želio u Dinamo?

- Što se mene tiče, Gavranović je igrač Rijeke s važećim ugovorom. Ostane li profesionalac kakav je do sada bio, nema razloga da ne bude u kadru momčadi, ali to je isključivo u domeni trenera Keka. Ne znam što će reći navijači, premda ne sumnjam da će biti ljuti. S druge strane, Gavranović ima pravo reći da želi u Dinamo, kao što je i naše pravo bilo da ga ne pustimo.

Zagreb, 261016.
Stadion Rudes.
Hrvatski nogometni kup, osmina finala, utakmica izmedju Rudesa i Rijeke.
Na Fotografiji: Mario Gavranovic..
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Tko zna što će biti

Čujemo da će u siječnju u Dinamo?

- Tko zna što će biti u siječnju...

Zar nije Pavičićev dolazak u Rijeku dio paketa u “tradeu” s Dinamom?

- Nema Pavičić veze s Gavranovićem, ali baš nikakve. Pavičić je došao na posudbu, a vidjet ćemo hoćemo li kasnije otkupiti njegov ugovor, ali to ovisi samo o Pavičiću i nama, ne o eventualnom odlasku Gavranovića u Dinamo.

Zašto niste pustili Gavranovića odmah u Dinamo?

- Zato što Dinamo nije bio spreman platiti adekvatnu odštetu.

Ne bi vam bio problem pojačati izravnog suparnika?

- Nikakav problem. Nismo li mi dovodili igrače iza Dinama? Nije li Bradarić došao iz Hajduka? Ako je ponuda dobra za klub, prihvatit ćemo je od bilo koga pa i naših suparnika za vrh.

Zašto je Gavranović želio u Dinamo? Vi igrate Europsku ligu, Dinamo je ne igra?

- Želio je zbog novca, jer mu Dinamo može dati puno više nego Rijeka. Nema tu puno mudrosti, to je tako i u Rijeci i u svijetu. Jedna Barcelona ne može zadržati igrača, a trebamo pasti u nesvijest kad se to dogodi Rijeci? Nažalost, mnogi u Hrvatskoj to očito teže prihvaćaju. Igrač ide za novcem i katkad ga ne možeš zaustaviti, što god pokušavao. Međutim, i igrač mora prihvatiti da je klub glavni u pregovorima kad postoji važeći ugovor i da može otići samo kad mi tako odlučimo. Sve se to zove profesionalizam.

Jeste li ljuti na Dinamo zbog “igre” s Gavranovićem?

- Dinamo je bio maksimalno korektan, nazvali su nas u klub i pitali kako bi mogli dobiti Gavranovića, nije bilo ničeg nepoštenog s njihove strane.

Jeste li zadovoljni prijelaznim rokom?

- Jako smo zadovoljni odrađenim poslom. Doveli smo 11 igrača, svi su oni bili u našim projektima već neko vrijeme, željeli smo i neke druge, ali oni su izabrali neke druge, bogatije ponude.

Velik posao

Šteta što neka pojačanja nisu došla malo ranije, recimo prije Olympiacosa?

- To je bilo izvan naše moći, jer neki su kalkulirali s drugim ponudama, što je opet sasvim normalno.

Sada trener Kek teško može reći da nema dovoljno igrača u svlačionici?

- Rekao bih da smo napravili dobre preduvjete da u zimi ili sljedećeg ljeta prodamo neke za koje postoji veliki interes. Ponovit ću da smo napravili velik posao, da pričamo o igračima koji tu nisu slučajno, koji imaju nogometno ime i kvalitetu. Svjesni smo i da to nije jamstvo da će svi oni biti prava pojačanja za Rijeku, ali realno je vjerovati da smo dobar dio njih “pogodili”. Dajmo im sad malo vremena da se uigraju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:46