CROPIX
CICO OTVORENO ZA SN

EURO JE SVE PROMIJENIO Prva zvijezda Dinama napušta Maksimir: 'Samo se nadam jednoj stvari...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. srpanj 2016. 21:08

Kad priča o momčadi Zlatko Kranjčar najčešće spominje Soudanija i Fernandesa. Rijetko kad kaže “Pjaca”. Što je vrlo simptomatično, osjećamo kao da Dinamov trener više i ne računa s reprezentativcem. Talijanski mediji pišu i spominju Napolijevih 35 milijuna eura za Pjacu i Roga “u paketu”, svakodnevno se bombardira novim ponudama, nije to lako izdržati. Kaže to i sam Cico.

- Gledajte, teško je o tome pričati. Kad sam dolazio, bio je dogovor da će Pjaca sigurno ostati do kraja kvalifikacija, ali nakon Eura sad se sve mijenja. Vidite kako je dečko odigrao na tom natjecanju, vidite da ga svi žele i, objektivno, bit će ga jako teško zadržati - kazao nam je Dinamov trener na tu, uvijek škakljivu, temu.

Poslije Vardara teško

Znači, Cico se na neki način pomirio s Pjacinim odlaskom.

- Računam s njime za utakmicu s Vardarom, to će odigrati, a poslije, vidjet ćemo... Svjestan sam kakva je situacija, Pjaca je tražena roba i u takvim situacijama klub ne može napraviti ništa. Tako je to, takvo je tržište, Pjaca je odličan igrač i teško je odoljeti takvim pričama.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Kako će ga nadomjestiti kad ode? Zasad je teško o tome pričati, Soudani i Fernandes su još ovdje, oni će biti prva opcija, u mladoj momčadi je Lovren, a, tko zna, možda će Dinamo i na toj poziciji potražiti neko novo rješenje. Po prijašnjim Cicinim zapažanjima Pjaca je, zapravo, u idealnim godinama za odlazak.

- Već sam rekao da bi igrači trebali odlaziti van s 21, 22 godine, ne kao sad s 18. Pjaca iza sebe ima već neć nekoliko sezona u HNL-u, on je napravio taj potreban iskorak, igrao je na Euru i pokazao da vrijedi. Kažem, teško ga je zadržati, gotovo nemoguće. Vidjet ćemo dokad će biti ovdje, naravno, da se nadam da bi mogao ostati do kraja kvalifikacija, no ovisi i klubovima koji kupuju žele li ga pustiti tako dugo u Dinamu - rekao je Kranjčar.

Ćoriću je tek 19

Dobra je stvar što se prvo i drugo pretkolo “ne broje”, ako ode prije europskog play-offa tada Pjaca može igrati za neki drugi klub u Ligi prvaka.

A što s Rogom, Ćorićem?

- Oni su mlađi, za njih bi bilo možda bolje da ostanu u Dinamu, a i ne vjerujem da će baš svi odjednom otići. Rog je tek lani došao u Dinamo, prije toga ima sezonu u Splitu, Ćoriću je 19 godina, a kazao sam da su to godine kad ne bi trebalo ići u inozemstvo. Vidjet ćemo, teško je odbiti takve ponude o kakvim se priča. Ja bih stvarno volio da svi budu dugo ovdje, ali svjestan sam da je teško izvedivo - zaključio je ovu priču Cico.

Linker
24. svibanj 2024 02:37