Foto: Damir Krajac/CROPIX / CROPIX
BORBA ZA PLAY OFF EUROPSKE LIGE

DINAMO JEDVA PREŽIVIO EUROPSKI TRILER Modri teško živjeli do zadnjih sekundi: Odd tresao gredu, Lecjaks zamalo poklonio pogodak

Dinamo je remizirao 0:0 s norveškim Oddom i tako obranio prednost iz prve utakmice (2:1) i plasirao se u play-off Europske lige.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. kolovoz 2017. 12:52

ODDS 0
DINAMO 0

SKIEN - Skagerak Arena. Gledatelja 5.000.

ODDS (4-3-3): Rossbach - Ruud, Berge, Hagen, Grogaard - Samuelsen (od 64. Broberg), Nilsen, Berg - Riski (od 82. Haugen), Occean, Mladenović (od 75. Pate). TRENER: Dag-Eilev Fagermo.

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks - Moro, Antolić - Soudani (od 90+1. Rrahmani), Ćorić (od 75. Olmo), Fernandes - Hodžić (od 65. Gojak). TRENER: Mario Cvitanović.

Sudac: Anatolij Abdual (Ukrajina) 6. Pomoćnici: Andrij Skripka i Oleg Plužnik

----------------------------------------------------------------------------------

Strašna, očajna Dinamova partija u Skienu, jedina dobra vijest jest da je Dinamo prošao dalje, u play-off Europske lige! Sve drugo bilo je grozno, do zadnjih sekundi Modri su strepili za prolaz, opasno im je prijetilo ispadanje već na prvoj europskoj stepenici. Kao i onda kad je skoro zapeo protiv Moldea, sad se zamalo poskliznuo kod Odda. Još jedna norveška muka, teška muka.

Doveo je Dinamo sam sebe u dramu, kao i toliko puta dosad. Nagledali smo se već takvih utakmica Modrih u Europi, norveški Odds novo je ime na popisu onih zbog kojih je Dinamo drhtao. Dogodilo se baš ono čega su se svi pribojavala, da rezultatska neizvjesnost potraje dugo i unese potpuni nemir u redove Cvitanovićeve momčadi. Trebali su Modri davno riješiti posao, još u Zagrebu, pa onda i u prvih pola sata uzvrata, međutim, očito je da ova momčad ima problema, da je pred Cvitanovićem dug i težak rad, kako sad izgleda momčad skupina Europske lige doima se tako dalekom.

Bila je 67. minuta kad je Lecjaks prsima htio spustiti loptu Livakoviću, međutim, spustio ju je Brobergu na tri metra od gola. On se valjda iznenadio neočekivanom šansom, pucao je ali je Livaković pravovremeno ušao u udarac i spasio Dinamo. Ta je situacija potpuno dočarala stanje Dinamove igre, muka, problemi i tamo gdje ih ne bi smjelo biti.

Malo je bilo raspoloženih igrača u plavom dresu, zapravo, daleko ispred svih bio je Junior Fernandes. Trčao je, branio, dodavao, ulazio u prilike. Promašio je on nekoliko prilika, jednu veliku šansu, kad je došao sam pred domaćeg vratara, ali ga nije uspio do kraja prebaciti. Pogodio je kasnije i vratnicu, nije ga htio gol, ali teško mu je išta zamjeriti. Jer, on je bio najopasniji, sve je išlo preko njega. U desetak minuta prvog dijela, između 20. i 30. minute Modri su mogli voditi i smiriti utakmicu. Fernandes je pucao glavom, Rossbach odlično obranio, pa je Junior pucao, Hodžić zamalo zakasnio s uklizavanjem. Odds je tu i tamo prijetio u prvih 45 minuta, najopasnije je bilo kad je Occean pucao glavom.

OSTATAK PROČITAJTE U SUTRAŠNJIM NOVINAMA

Linker
09. svibanj 2024 06:26