Mirko Marić slavi gol RoPS-u
 Damir Krajac / CROPIX
EUROPSKA LIGA

LOKOMOTIVA SLOMILA NEMOĆNE FINCE ZA NAJVEĆI EUROPSKI USPJEH Marić je stavio točku na i

Nogometaši Lokomotive plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su u Zagrebu u uzvratnom susretu 2. pretkola pobijedili RoPS Rovaniemi s 3-0 (1-0). U prvom dvoboju u Finskoj rezultat je bio 1-1.  Time je Lokomotiva ostvarila najveći europski uspjeh u svojoj povijesti.
Piše: HinaObjavljeno: 21. srpanj 2016. 16:55

LOKOMOTIVA - ROPS 3:0 (Fiolić 44', Marić 49', 83')

Lokomotiva: Filipović; Rožman, Prenga, Perić, Bartolec; Ćorić, Capan, Cekici, Fiolić, Grezda; Marić

RoPS: Reguero; Pirinen, Hämäläinen, Jammeh, Saksela, Taylor, Makitalo, Muinonen, Mravec, John, Kokko

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogotke su za Lokomotivu postigli Ivan Fiolić (44) i Mirko Marić (48, 83).

Nogometaši Lokomotive ostvarili su po prvi puta plasman u 3. pretkolo Europske lige,izbacivši s ukupnih 4-1 finski RoPS, a u 3. pretkolu "lokose" čeka ukrajinska Vorskla.

U 22. minuti domaći branič Juha Pirinen je srušio Erosa Grezdu u kaznenom prostoru, no braniču Lokomotive je jedanaesterac obranio vratar Reguero. U 33. minuti Pirinen je dobio crveni karton, a Lokomotiva je iskoristila brojčanu nadmoć u 44. minuti kada je na ubačaj Bartoleca u kaznenom prostoru natrčao Fiolić i svladao finskog vratara.

U 48. minuti hrvatska momčad je zabila i drugi gol kada je udarac Bartoleca obranio vratar Reguero, ali je natrčao Marić i lagano pogodio za 2-0. U 83. minuti Marić je postigao i svoj drugi zgoditak na utakmici nakon što je predriblao vratara i pogodio za konačnih 3-0.

Lokomotiva je po prvi puta, tek u desetom nastupu u Europi, susret završila bez primljenoga gola.

Pred 500 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Kruašvili iz Gruzije.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završena je utakmica u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je pobijedila s 3:0 i s ukupnih 4:1 izborila 3. pretkolo Europske lige, što joj je dosad najveći europski uspjeh u povijesti.

83' - GOOOL! Točka na i na pobjedu Lokomotive. Zabio je Marić za 3:0! Izbio je sam pred vratara Reguera, predriblao ga i zatresao praznu mrežu.

78' - Pucao je sada Fiolić ljevicom, iskosa s lijeve strane, ali Reguero brani.

72' - Nema većih uzbuđenja, barem što se tiče prilika. Lokomotiva dominira posjedom lopte. Finci su 'na konopcima'.

65' - Nakon drugog postignutog gola Lokomotiva sigurno kontrolira igru na travnjaku. RoPS teško dolazi do prostora s igračem manje.

49' - GOOOL! Marić zabija za 2:0 vodstvo Lokomotive! Bartolec je sjajno opalio iz daljine, vratar RoPS-a nije uspio ukrotiti loptu, već ju samo odbiti, a Marić je smireno pospremio odbijanac u mrežu.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

45+2' - Završeno je prvo poluvrijeme. Lokomotiva na odmor odlazi s prednošću 1:0, odnosno ukupnim vodstvom 2:1.

44' - GOOOOL! Lokomotiva vodi 1:0, zabio je Fiolić. Bartolec je ubacio s desne strane, a Fiolić je prizemnim udarcem probio vratara Reguera, a onda s gol crte dodatno zakucao loptu u mrežu.

42' - Lijepo ubacivanje Fiolića u kazneni prostor, ali je Grezda ostao za korak kratak. Šteta, bila je to lijepa prilika.

36' - Zaprijetio je sada Taylor iz slobodnog udarca. Bio je to dobar i jak udarac koji je prošao tik do vratnice Lokomotivinog gola.

34' - Veliki problemi za RoPS. Isključen je Pirinen zbog grubog starta na Cekiciju. Zaslužio je drugi žuti karton i Lokomotiva sada igra s igračem više.

30' - Lokomotiva je i nakon propuštenog jedanaesterca nastavila s napadima, dok su gosti uglavnom orjentirani na kontre. Sada je opalio Taylor iz daljine, ali Filipović brani bez problema.

22' - Prenga nije uspio zabiti iz jedanaesterca. Vratar Reguero uspio je pročitati njegov udarac. Pucao je Prenga u vratarov desni donji kut, ali mreža se nije zatresla.

21' - Jedanaesterac za Lokomotivu nakon kontakta Pirinena i Grezde u kaznenom prostoru.

18' - Lokomotiva je u posljednjih pet minuta bolja momčad na travnjaku i igra se uglavnom na polovici finske momčadi, ali golova zasad nema.

12' - Pokušala je sada Lokomotiva u nekoliko navrata ugroziti gol Finaca. Slobodnjak Fiolića odsjeo je u živom zidu, a potom je nakon ubacivanja iz kornera Grezda pucao preko gola.

7' - Lopta ulazi u mrežu ROPS-a, ali nema gola. Gol Grezde je poništen zbog zaleđa.

5' - U prvih pet minuta igre nismo vidjeli veća uzbuđenja i prilike. Zasad je u tijeku ispitivanje snaga.

1' - Započela je utakmica u Zagrebu. Igra se po velikoj vrućini, a na tribinama stadiona u Kranjčevićevoj okupilo se oko 500-injak gledatelja.

Linker
21. svibanj 2024 12:59