Ranko Suvar / HANZA MEDIA
LAK POSAO

LOKOSI U DRUGOM KRUGU EUROPA LIGE Zagrepčani bez problema potopili amatere u mirnom uzvratu

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 07. srpanj 2016. 14:17

LOKOMOTIVA - SANTA COLOMA 4:1

ZAGREB Stadion NK Zagreba. Gledatelja 700. Sudac: Veaceslav Banari. Pomoćnici: Trofan i Mardari. Četvrti sudac: Sidenco (svi Moldavija).

STRIJELCI: 1:0 - Ćorić (8), 2:0 - Prenga (18-11m), 3:0 - Marić (48), 4:0 - Perić (57), 4:1 - Salomo (89)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Filipović (-) - Bartolec 6,5, Prenga 6,5 (od 81. Oluić -), Perić 6,5, Karačić 6 - Ćorić 7, Capan 6,5 (od 61. Majer 6,5) - Grezda 7, Fiolić 6,5, Cekici 6,5 (od 72. Doležal -) - Marić 6,5. TRENER: Mario Tokić 6,5

SANTA COLOMA (4-2-3-1): Fernandez 5 - Jes. Rubio 5, Orosa 5, Ruiz 5,5, Maneiro 5 (od 69. Salomo 6) - Martinez 5,5, Bousenine 5,5 - Bernat 5 (od 59. Pereira 5), Crespo 5 (od 62. Nazzaro 5,5), Jor. Rubio 5 - Anton 5. TRENER: Emilio Gomez 5

ŽUTI KARTONI: Jor. Rubio (12 - preoštar start)

CRVENI KARTONI: -

IGRAČ UTAKMICE: Eros Grezda

(Prva utakmica: Santa Coloma - Lokomotiva 1:3)

Nogometaši Lokomotive bez suviše stresa izborili su plasman u 2. pretkolo Europske lige pobijedivši u obje utakmice andorski sastav UE Santa Coloma.

Nakon prošlotjedne gostujuće pobjede 3-1, Lokomotiva je u četvrtak u uzvratnom dvoboju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici slavila 4-1, te ukupnim rezultatom 7-2 prošla dalje.

Golove za 'lokose' zabili su Josip Ćorić (8), Herdi Prenga (18-11m), Mirko Marić (49) i Dino Perić (57), dok je Joan Salomo u posljednjim trenucima susreta postigao utješni pogodak za goste. Zanimljivo, bio je to prvi i jedini udarac Santa Colome prema suparničkom golu.

Lokomotiva će u 2. pretkolu igrati protiv finskog RoPS-a koji je u prvom pretkolu izbacio irski Shamrock Rovers.

Finci su u prvom susretu u Dublinu slavili 2-0, a potom pred svojim navijačima odigrali 1-1. Prvi susret je u četvrtak, 14. srpnja u Rovaniemiju, a uzvrat je 21. srpnja u Zagrebu.

U 2. pretkolu uključuje se i Hajduk kojeg idućeg tjedna očekuje gostovanje kod rumunjskog CSMS Iasija.

Trener Tokić: Ponovno smo primili pogodak, jako me to žalosti...

Trener Lokomotive Mario Tokić je nakon susreta pokazivao zadovoljstvo, no primljeni pogodak mu je trn u oku...

- Utakmica kakvu smo i očekivali, pokušali smo brzim promjenama strane probiti suparnika, no oni su na to dobro odgovorili, pa smo bili prisiljeni kratkim pasevima kroz sredinu probiti taj obrambeni blok, a u krajnoj liniji to nam je i pošlo za rukom. Ponovno smo primili pogodak, jako me to žalosti jer mislim da smo odigrali puno koncentriranije nego u Andori, pa opet iz ničeg primili gol - rekao je Tokić.

Svjestan je v.d. trenera Lokomotive da ih u Finskoj protiv Rovaniemija očekuje težak zadatak.

- Skroz drugi suparnik, drugi stil, očekujemo puni preskakanja igre, no mi ćemo probati nametnuti našu igru. Oni su u jeku sezone što je njihova velika prednost, a igra se i na umjetnoj travi, to također ide njima na ruku, no nadam se da ćemo se u Zagreb vratiti sa živim rezultatom - zaključio je Tokić.

Ivan Fiolić odigrao je solidnu utakmicu...

- Očekivali smo ovakvu utakmicu, da će se oni stati u obrambeni blok, no znali smo da nisu taj rang, koji bi nas mogao iznenaditi. Ušli smo koncentrirano u utakmicu, što prije htjeli riješiti susret kako bi onda mirno mogli ovaj dvoboj privesti kraju. Sada se moramo okrenuti novom suparniku - podvukao je poslije utakmice kapetan Lokomotive Ivan Fiolić.

Slijede dvoboji s finskim Rovaniemijem...

- U Finskoj nas očekuju tvrdi dvoboji, koliko mi je poznato mislim da ćemo tamo igrati na umjetnoj travi, tako da ćemo se i mi u sljedećem periodu vjerojatno prilagođavati takvim uvjetima - zaključio je Fiolić.

Linker
30. travanj 2024 20:28