Screenshot
VRUĆA ATMOSFERA

OPREZ, OSJEČANI! BEČANI SPREMAJU VRUĆ DOČEK HRVATSKOJ SENZACIJI Arena je rasprodana, ulaznice su planule, grad živi za prolaz u Europsku ligu

Piše: Ivan ŠtenglObjavljeno: 24. kolovoz 2017. 12:57

Europski apetiti Austrije Beč drastično su porasli nakon pobjede u prvoj utakmici kvalifikacija Europske lige protiv Osijeka. Unatoč slabom startu u nacionalnoj ligi, gdje trenutno nakon pet kola drže 4. mjesto sa samo 7 osvojenih bodova, pobjeda u Gradskom vrtu digla je samopouzdanje momčadi.

Najzaslužniji za to je napadački tandem Christoph Monschein i Kevin Friesenbichler koji je u zadnje tri utakmice zabio kombinirano pet pogodaka. Rezultat od 2:1 koji su iz Osijeka donijeli kući nudi veliki optimizam, ali Friesenbichler upozorava:

- Bit će teško, moramo biti spremni na sve, oni se ne će predati, morat ćemo biti fokusirani.

Trener Thorsten Fink također se slaže sa svojim napadačem:

- Trenutno još nismo ništa konkretno napravili, ali nam ovaj rezultat omogućuje dobru startnu poziciju u uzvratu.

Već spomenuti napadači imaju najveću važnost za momčad Thorstena Finka. Ušli su u formu kada je bilo najpotrebnije, a upravo je Monschein zabio izjednačujući pogodak u Osijeku.

- Smatram da je to jedan od najvažnijih pogodaka u mojoj karijeri - ističe Monchein te dodaje: - Friesenbichler i ja se odlično slažemo, kako na terenu, tako i izvan njega, što pokazuju pogoci u protekle tri utakmice.

Koliko su Austrijanci “zagrijani” za ovu utakmicu govori i podatak da je stadion NV Arena u St. Pöltenu rasprodan. Austria Beč utakmice igra na svojem Ernst Happel stadionu, ali zbog koncerta Robbieja Williamsa utakmica je premještena u obližnji St. Pölten. Atmosfera će zasigurno biti na visokoj razini, jer 7400 ulaznica odmah je planulo.

Više od tisuću navijača Osijeka stiže u St. Pölten: U Austriju autobusima, kombijima i autima

Danas počinje seoba Osječana, točnije navijača Bijelo-plavih u pravcu St. Pöltena. Od 1.144 ulaznice, koliko ih je organizator utakmice stavio na raspolaganje našem klubu, još je nešto malo ostalo u pričuvi. Za one potrebe kada se netko pojavi na licu mjesta i u posljednjem trenutku potraži taj dragocjeni papirić.

Bijelo-plavi će imati veliku podršku s tribina. Navijačka karavana u kojoj će biti oni najvatreniji, pripadnici Kohorte, bit će formirana od autobusa, ali mnogi će na put krenuti u vlastitim aranžmanima kombijima i osobnim automobilima. Puno je Hrvata koji rade, neki i žive u Austriji, i već su najavili dolazak na utakmicu, a za ulaznice su se snašli sami. Prije sedamnaest godina je Osijek eliminirao Rapid u Beču u drugom kolu Kupa UEFA-e, njegovih je navijača bilo oko dvije tisuće. Čini se, ovaj puta bi ih moglo biti i više na malenom stadionu St. Pöltena u blizini Beča.

Dosadašnja zarada Osijeka ove sezone - 920.000 eura

Poznato je, UEFA je nemilosrdna u kažnjavanju klubova sudionika natjecanja pod njenim okriljem. Ali i jako je izdašna u nagradama koje im dodjeljuje. Do sada je tako Osijek već ostvario zaradu od 920.000 eura.

Plasira li se u Europsku ligu, ona će biti i puno veća i mogla bi se kretati između 2,5 i pet milijuna eura kada se načini zaključni račun u kojem će biti sadržane i stavke iz ostvarene dobiti same UEFA. (dr)

Linker
27. travanj 2024 10:50